19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    ΟΑΣΑ: Αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης απουσιών στα μέσα μεταφοράς λόγο Covid


    Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση ελλείψεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαιτίας της πανδημίας επεξεργάστηκε ο ΟΑΣΑ.
    Σύμφωνα με τον Οργανισμό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ.
    Εναλλακτικά προγράμματα ΟΑΣΑ
    Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας.
    Τα ειδικά αναλυτικά προγράμματα δρομολόγησης έχουν σχεδιαστεί για όλες τις γραμμές του δικτύου, με προτεραιότητα στις γραμμές υψηλής ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής, λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη, ανά σενάριο, διαθεσιμότητα των οδηγών.
    Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την κινητικότητα των πολιτών, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.
    Από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ λαμβάνονται ήδη όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέτρα, ώστε να είναι διαθέσιμο, στο μέγιστο δυνατό, το προσωπικό που δύναται να εργαστεί, υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες. Η ΣΤΑΣΥ είχε κάνει λόγο τις προάλλες για αναγκαστικές περικοπές δρομολογίων εξαιτίας των εκατοντάδων ελλείψεων.
    Ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ θα αναπροσαρμόζεται
    Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται αδιαλείπτως μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την ώρα της εργασίας τους. Υπογραμμίζεται επίσης, η σημασία της χρήσης μάσκας αυξημένης προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.
    Σημειώνεται δε, ότι καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική, ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση. Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ο σχεδιασμός αφήνει περιθώρια ευελιξίας και λαμβάνει υπόψη διάφορα πιθανά σενάρια για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εύβοια: 33χρονη έριξε οινόπνευμα σε 68χρονο και προσπάθησε να τον κάψει ζωντανό!
    Αποκλειστικό «L&O»: Μαρία Χαρτζανιώτη, αυτή είναι η υπόδικος αστυνομικός στην παρέα Τσίπρα στα Τρίκαλα (εικόνες)
    Μεσσηνία: 14χρονος Πακιστανός κατήγγειλε ότι τον βίασαν τρεις ομοεθνείς του – Έγιναν δύο συλλήψεις
    Σκρέκας: «Στα 42 ευρώ το μήνα η μέση ενίσχυση για τα νοικοκυριά και 54 στα ευάλωτα στους λογαριασμούς ρεύματος» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ