14.3 C
Athens
11.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Σχολεία: Στάση εργασίας εξήγγειλε τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ – Ζητούν περισσότερα μέτρα ασφαλείας


    Σε παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου προχωρά η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις προτάσεις των εκπαιδευτικών για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
    Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς απευθύνει η ΟΛΜΕ ώστε να πάρουν μέρος «σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 13.30 μμ στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00».
    Καμία θετική ανταπόκριση από το υπουργείο
    «Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ, ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
    Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ
    Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ είναι: αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).
    Διαφωνεί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων
    Η ΟΛΜΕ διαφωνεί, επίσης, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και με το μέτρο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών.
    Η Ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο, ότι κάλεσε την ΟΛΜΕ «για να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει εγγράφως στις 16/12 άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. «Η κ. Κεραμέως δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, έστω και αρνητικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εύβοια: 33χρονη έριξε οινόπνευμα σε 68χρονο και προσπάθησε να τον κάψει ζωντανό!
    Αποκλειστικό «L&O»: Μαρία Χαρτζανιώτη, αυτή είναι η υπόδικος αστυνομικός στην παρέα Τσίπρα στα Τρίκαλα (εικόνες)
    Μεσσηνία: 14χρονος Πακιστανός κατήγγειλε ότι τον βίασαν τρεις ομοεθνείς του – Έγιναν δύο συλλήψεις
    Σκρέκας: «Στα 42 ευρώ το μήνα η μέση ενίσχυση για τα νοικοκυριά και 54 στα ευάλωτα στους λογαριασμούς ρεύματος» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ