14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Έρχεται ο «Ωμέγα εμποδιστής» που θα φέρει χιόνια και στην Αττική (χάρτες)


    Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα Παρασκευή (07/01) το απόγευμα, καθώς επανέρχεται το χειμωνιάτικο σκηνικό με το θερμόμετρο να παρουσιάζει σημαντική πτώση. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα διαρκέσει πολλές ημέρες και δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια στην Αττική.
    Πότε θα χιονίσει στην Αττική
    Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η κακοκαιρία οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας», ενώ μίλησε για χιόνια στην Αττική σε περίπου δέκα ημέρες.
    «Παράλληλα στην Ισπανία δημιουργείται ένα “ατμοσφαιρικό βουνό” που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό» πρόσθεσε ο ίδιος.
    Η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δυο μέρη το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που, όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο ισχυρό, ενώ θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
    Ο μετεωρολόγος είπε ότι μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου θα επηρεαστούμε από αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία προσθέτοντας ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική».
    Από σήμερα Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αλλάζει ο καιρός με πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
    Ο καιρός με μια ματιά
    -Βροχές και καταιγίδες κυρίως το Σαββατοκύριακο. Με πολλές βροχές και η ερχόμενη εβδομάδα
    -Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο
    -Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη
    Νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα προβλέπονται στη δυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν σήμερα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Στα ίχνη της γυναίκας που το άφησε – Τι δείχνουν οι κάμερες
    Βόλος: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε 22χρονο και εξαφανίστηκε
    Σοβαρό τροχαίο στην Κοζάνη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε δέντρο – Διασωληνωμένος ο 18χρονος οδηγός (εικόνες)
    Καμένα Βούρλα: Ασθενής με κορονοϊό απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον αδελφό και τη μητέρα του
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ