22.7 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Η δήλωση Μακρόν που έβαλε φωτιά στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας: «Θέλω να τσαντίσω τους ανεμβολίαστους»


    Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αποστροφή του λόγου του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κήρυξε ανένδοτο ενάντια στους ανεμβολίαστους στη χώρα του.
    Με το 2022 να αποτελεί εκλογική χρονιά στη Γαλλία – οι προεδρικές εκλογές αναμένονται τον προσεχή Μάιο – και τον Εμανουέλ Μακρόν να βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχουν παγώσει οι συζητήσεις στη βουλή για την τροποποίηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
    Η φράση του Εμανουέλ Μακρόν
    Απαντώντας λοιπόν σε ερωτήσεις αναγνωστών της Le Parisien, το πρωί της Τετάρτης, ο Εμανουέλ Μακρόν μεταχειρίστηκε μια μάλλον απρεπή και σίγουρα καθόλου «κομ-ιλ-φο» έκφραση.
    Στην ερώτηση λοιπόν αναγνώστριας, που επεσήμανε ότι το 85% των ανεμβολίαστων «καταλαμβάνουν τις ΜΕΘ», γεγονός που οδηγεί σε αναβολή χειρουργείων, ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε ότι η παρατήρηση αυτή «είναι το καλύτερο επιχείρημα» για τη στρατηγική της κυβέρνησης.
    «Σχεδόν όλοι οι Γάλλοι, πάνω από το 90%, έχουν εμβολιαστεί και είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία που αντιστέκεται» είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Πώς θα περιορίσουμε αυτή τη μειονότητα; Θα το κάνουμε, λυπάμαι που το λέω, ενοχλώντας την ακόμη περισσότερο» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε: «Τους μη εμβολιασμένους, θέλω πραγματικά να τους τσαντίσω».
    Τους μη εμβολιασμένους, θέλω πραγματικά να τους τσαντίσω
    Ο Γάλλος πρόεδρος αστειεύτηκε με ένα θρυλικό ρητό του Ζορζ Πομπιντού, πάλαι ποτέ Γάλλου πρόεδρου που είχε δηλώσει πως «Δεν θα ήθελε κανείς να τσαντίσει τους Γάλλους». Ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε «Δεν πρόκειται να τους βάλω στη φυλακή, δεν πρόκειται να τους εμβολιάσω με τη βία. Και έτσι, πρέπει να τους το πούμε: από τις 15 Ιανουαρίου, δεν μπορείτε πλέον να πάτε στο εστιατόριο» είπε.
    Αντιδράσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους
    Η δήλωση αυτή του Εμανουέλ Μακρόν ήρθε όπως προαναφέρθηκε, ενώ έχει παγώσει στο κοινοβούλιο η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το πιστοποιητικό αυστηρά για εμβολιασμένους.
    Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν, που είπε: «Ο Πρόεδρος συνειδητοποιεί τι λέει; Ο ΠΟΥ τονίζει “πείθετε αντί να εξαναγκάζετε”» ειπε και χαρακτήρισε αποτροπιαστική την δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν.
    Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια της γαλλική ακροδεξιάς σημείωσε πως «ένας πρόεδρος δεν πρέπει να το λέει αυτό. Ο εγγυητής της ενότητας του έθνους επιμένει να διχάζει και θέλει να καταστήσει τους ανεμβολίαστους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ανάξιος του αξιώματός του».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αυτόφωρο και διώξεις εξπρές για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
    Βίντεο ντοκουμέντο από την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι Βιολογικού» στο ΑΠΘ
    Καρτέρι αναρχικών με βόμβες μολότοφ σε άνδρες της ΔΙ.ΑΣ στην Κατεχάκη – Ήθελαν να τραυματίσουν αστυνομικό
    Οι αυστραλιανές αρχές αρνούνται να δώσουν βίζα στον Νόβακ Τζόκοβιτς – Στον αέρα η συμμετοχή του στο Australian Open
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ