16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Κεραμέως για σχολεία: «Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές – Η Επιτροπή δεν ζήτησε παράταση» (βίντεο)


    Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για αυτήν την απόφαση.
    Όπως εξήγησε η υπουργός, η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.
    Με βάση το αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τα σχολεία, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε όλο το τμήμα, και όχι μόνο στους μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
    Αναφερόμενη στα rapid test που καλούνται να κάνουν οι μαθητές, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (5/1) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα», είπε.
    Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε χθες για τα σχολεία, δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα, ενώ σε ό,τι αφορά στο 50%+1 (για όταν υπάρχει κρούσμα) υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των ειδικών δεν έθεσε θέμα γι’ αυτό.
    Γιατί ανοίγουν τα σχολεία
    «Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί και υγειονομικοί.
    Το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι επέβαλλε και η διεθνής τάση. «Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιάστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.
    Κατά την υπουργό Παιδείας, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ.
    Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα είχε ανιχνευτεί από τα selt test, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.
    Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ένα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;».
    Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά.
    Δείτε το βίντεο:
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό L&O: Κρατούμενος πέταξε τσιγάρο στα σκουπίδια και πήραν φωτιά τα κρατητήρια του τμήματος Ομονοίας (εικόνες)
    Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στη Βουλιαγμένης – Αναποδογύρισε το ένα ΙΧ, εγκλωβίστηκε ο οδηγός (εικόνες)
    Πιστοποιητικά νόσησης, άδεια από την εργασία, PCR και rapid test: Αλλαγές λόγω της έκρηξης κρουσμάτων – Δείτε τις ΚΥΑ
    Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα με νέα μέτρα – Τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ