11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Στέλιος Πέτσας: «Σήμερα θα λυθεί το πρόβλημα με τα τεστ κορονοϊού σε ΕΦΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ» (βίντεο)


    Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε σήμερα Τετάρτη (05/01), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία και τα μοριακά τεστ.
    «Όσο αυξάνεται η ζήτηση, μπορεί να χαμηλώθει η τιμή»
    Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR τεστ, είπε πως όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να γίνει διατίμηση. «Όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση για μοριακά τεστ είναι λογικό να μπει μια διατίμηση, γιατί είναι αναγκαστικό για πολύ κόσμο να επιβεβαιώσει ένα τεστ, εφόσον είναι ανεμβολίαστος, με μοριακό. Πριν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη(..) Μέσα σε 7-10 μέρες θα δούμε αν κάναμε τη σωστή επιλογή», είπε.
    Αναφορικά με τα σχολεία, ο αναπληρωτής υπουργός είπε στον ΑΝΤ1 πως «στην Επιτροπή θεώρησαν ότι υπάρχει το πλαίσιο, ώστε να ανοίξουν», εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.
    Όσον αφορά στα σημεία εξέτασης για τον κορονοϊό δήλωσε πως, «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο».
    Ο ΕΦΚΑ δέχεται μόνο μοριακό τεστ για να πληρώσει άδεια
    Σημειώνεται πως με βάση τις νέες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.
    Ωστόσο, εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, μένουν έκθετοι καθώς, μετά την ΕΡΓΑΝΗ, που επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και στον ΕΦΚΑ, που δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν.
    Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι, μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ κορονοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της Εργάνης.
    Εκτίμησε δε πως, «αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αληθινό πρόβλημα είναι αυτό «που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».
    Εξήγησε επίσης πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό L&O: Κρατούμενος πέταξε τσιγάρο στα σκουπίδια και πήραν φωτιά τα κρατητήρια του τμήματος Ομονοίας (εικόνες)
    Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στη Βουλιαγμένης – Αναποδογύρισε το ένα ΙΧ, εγκλωβίστηκε ο οδηγός (εικόνες)
    Πιστοποιητικά νόσησης, άδεια από την εργασία, PCR και rapid test: Αλλαγές λόγω της έκρηξης κρουσμάτων – Δείτε τις ΚΥΑ
    Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα με νέα μέτρα – Τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ