21 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Οικονόμου για την επιστροφή στα σχολεία: «Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες» (βίντεο)


    Το σκεπτικό επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό και κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
    «Σταθμίζονται καθημερινά τα δεδομένα, και με βάση αυτά που έχουμε μπροστά μας, αλλά και τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, η επιτροπή μας εισηγήθηκε αυτό που ήταν και πρόθεση και προτεραιότητα της κυβέρνησης από την αρχή: να ξεκινήσει κανονικά η δια ζώσης εκπαίδευση από τις 10 Ιανουαρίου», είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
    Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να σταθμίσει τα δεδομένα και να ακούσει τους ειδικούς και υπενθύμισε πως «και όταν ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο (το άνοιγμα των σχολείων), ήταν η περίοδος που είχαμε αυξημένα κρούσματα».
    «Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα»
    «Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να έχουμε τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων που είναι πολύ σημαντική για λόγους εκπαιδευτικούς, για λόγους κοινωνικούς, για λόγους ψυχολογικούς. Όλα αυτά είναι αυτονόητα και τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος» είπε για το θέμα των σχολείων ο κ. Οικονόμου.
    «Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των συγγενών τους, μέσα από τον τρόπο που έχουμε αποφασίσει ότι θα λειτουργήσουν τα σχολεία» σημείωσε.
    Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε επίσης, πως «η κυβέρνηση προφανώς και έχει εξασφαλίσει τα τεστ για να δοθούν δωρεάν στα παιδιά. Θυμίζω ότι και σε αυτή τη φάση, όπως και σε όλη την προηγούμενη περίοδο, έχουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παροχής δωρεάν ελέγχων στα παιδιά, εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα, στους εκπαιδευτικούς».
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα νέα μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε νωρίτερα η υπουργός παιδείας. Όταν λοιπόν θα εντοπίζεται κρούσμα σε τμήμα σχολείου «θα γίνονται δωρεάν πέντε τεστ μέσα στην εβδομάδα. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα, πλήρη καταγραφή του τι συμβαίνει στις τάξεις κάθε μέρα. Αυτό ήταν κι ένα από τα κριτήρια που οδήγησε την επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί, και την κυβέρνηση να αποφασίσει, το άνοιγμα των σχολείων».
    «Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες»
    Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες, απ’ ό,τι έξω από αυτές. Και αυτό, πέρα από τα εκπαιδευτικά οφέλη, τα κοινωνικά και τα ψυχολογικά, που έχει η δια ζώσης εκπαίδευση».
    «Με συγκρατημένη αισιοδοξία, με σύμμαχο την εμπειρία της λειτουργίας των σχολείων όλο το προηγούμενο διάστημα, τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων – που δούλεψαν και οδήγησαν τα σχολεία να δουλέψουν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβρη – προχωράμε από Δευτέρα με προσοχή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης» είπε επιπλέον ο Γιάννης Οικονόμου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μυστήριο με πτώμα άνδρα τυλιγμένο σε χαλί στο Μενίδι
    Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία: 3 self test, δωρεάν έλεγχος σε όλους μετά από κρούσμα
    Κορονοϊός: «Εφιάλτης» με 50.126 κρούσματα, 619 διασωληνωμένους και 61 νεκρούς
    MasterChef: Η μεγάλη στιγμή έφτασε – Όλες οι αλλαγές στον μαγειρικό διαγωνισμό
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ