19.9 C
Athens
15.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον σπάει κάθε ρεκόρ διάδοσης στη χώρα – Στα όριά του το ΕΣΥ, ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί


    Η πανδημία του κορονοϊού επιμένει και στην αυγή του 2022, για τρίτη χρονιά από την πρώτη φορά που την απαντήσαμε στη χώρα, με τα νέα κρούσματα να καταρρίπτουν μέρα με την ημέρα το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ διάδοσης.
    650.000 τεστ κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οδηγώντας στον αριθμό ρεκόρ θετικών κρουσμάτων του ιού, που ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 50.000 περιστατικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων ανήλθε σε 50.126.
    Η διάδοση του κορονοϊού καταρρίπτει καθημερινά ρεκόρ στην Ευρώπη, με την Γαλλία, τη Βρετανία και την Ιταλία να ηγούνται μεταξύ των χωρών που βλέπουν ραγδαία επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, ευτυχώς όχι σε επίπεδο νοσηλειών και θανάτων.
    Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ λόγο κορονοϊού
    Την ίδια ώρα, εκείνο που προκαλεί ανησυχία είναι πως αυξημένος παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων που το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 619. Την ίδια ώρα, 61 επιπλέον συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχονται συνολικά σε 21.053.
    Η αποσυμπίεση του ΕΣΥ από το προηγούμενο κύμα του Νοεμβρίου δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά, την ώρα που η χώρα μετρά καθημερινά δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα.
    Σαν αποτέλεσμα, η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της χώρας έχει φτάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Covid19.gov.gr το 92,94%. Ο αριθμός αυτός είναι σαφέστατα ακόμη πιο αυξημένος στα νοσοκομεία της Αττικής.
    Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον την Αττική
    Άλλωστε, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι εκείνη η οποία καταγράφει διάδοση άνευ προηγουμένου με 1 στα 3 κρούσματα κορονοϊού να εντοπίζεται στην Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αττική οι νέες μολύνσεις του κορονοϊού άγγιξαν τις 20.000 το τελευταίο 24ωρο.
    Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έφερε τροποποιήσεις στο τέστινγκ, αλλά και τον τρόπο που μπορεί κανείς να αποκτήσει πιστοποιητικό νόσησης. Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στην μετάλλαξη Όμικρον υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, είπε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.
    Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης
    Με ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR, μοριακό τεστ.
    Σε ότι αφορά τώρα την αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.
    Θυμίζουμε πως σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τέθηκε πλαφόν στα 47 ευρώ, στην ανώτατη τιμή χρέωσης των PCR τεστ από τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μυστήριο με πτώμα άνδρα τυλιγμένο σε χαλί στο Μενίδι
    Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία: 3 self test, δωρεάν έλεγχος σε όλους μετά από κρούσμα
    Κορονοϊός: «Εφιάλτης» με 50.126 κρούσματα, 619 διασωληνωμένους και 61 νεκρούς
    MasterChef: Η μεγάλη στιγμή έφτασε – Όλες οι αλλαγές στον μαγειρικό διαγωνισμό
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ