19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κίνα: Πόλη με 1,2 εκατ. κατοίκους μπαίνει σε lockdown για τρία κρούσματα!


    Σε lockdown μπήκε μια πόλη στην κεντρική Κίνα με μόλις τρία κρούσματα, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
    Η τοπική κυβέρνηση της Γιουζού, στην επαρχία Χενάν, ανακοίνωσε ότι και οι 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι θα περιοριστούν στα σπίτια τους αφού μόλις δύο ασυμπτωματικά κρούσματα αναφέρθηκαν την Κυριακή. Μια τρίτη τοπική ασυμπτωματική μόλυνση εντοπίστηκε τη Δευτέρα, πρόσθεσε η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το cnn.com.
    Εκτός από βασικές υπηρεσίες, όπως τα σούπερ μάρκετ, όλες οι δημόσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, των μέσων μαζικής μεταφοράς και των εμπορικών κέντρων, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Όσοι εργάζονται σε βιομηχανίες πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ, της παραγωγής φαρμάκων και των ενεργειακών εγκαταστάσεων, επιτρέπεται να πάνε στη δουλειά τους αφού παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid-19, διευκρίνισε η τοπική κυβέρνηση.
    Η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 108 νέα τοπικά κρούσματα σε τρεις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων 95 στη βορειοδυτική επαρχία Σανξί, οκτώ στη νοτιοανατολική Ζιγιάνγκ και πέντε στη Χενάν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).
    Η χώρα ανέφερε επίσης 21 νέα τοπικά ασυμπτωματικά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 19 στη Χενάν και δύο στη Σαγκάη, ανέφερε το NHC.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
    Επίσημο: Στα 47 ευρώ η τιμή για τα μοριακά τεστ
    Στο αρχείο οι καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης για κακοποίηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Ζητώ συγγνώμη για τα ροζ βίντεο – Επισκέφτηκα ψυχίατρο» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ