14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Βορίδης: «Μέχρι και 50% τηλεργασία στο δημόσιο» (βίντεο)


    «Δεν έχει διαμορφωθεί κάποιο ειδικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά είναι υφιστάμενες προβλέψεις. Η πρόσφατη υπουργική απόφαση είπε ότι οι τηλεργαζόμενοι στο δημόσιο σύμφωνα με το πλάνο της υπηρεσίας τους μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 50%.Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή αυτή της απόφασης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το 50% της τηλεργασίας δεν είναι πάντα εφικτό» ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
    Σχολιάζοντας το χθεσινό υπηρεσιακό έγγραφο του ΥΠΕΣ για «έκτακτο πλάνο» στο Δημόσιο λόγω πανδημίας, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι έχει υπάρξει και είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο συγκέντρωσης υπηρεσιών κρίσιμων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό. Παράλληλα όπως ανέφερε υπάρχει σχέδιο για λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών στα υπουργεία και υπενθύμισε ότι ο κ. Ζαχαριάδης που λέει για την τηλεργασία έχει καταψηφίσει το νόμο για την τηλεργασία.
    Σε ό,τι αφορά τις αναστολές των υγειονομικών υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν αν δεν κάνουν το εμβόλιο και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι στο τραπέζι.
    Η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως εξήγησε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών στο ερώτημα εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.
    Ξανά οι άδειες παραμονής
    Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την κοσμοσυρροή ατόμων πακιστανικής καταγωγής που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την μη τήρηση των μέτρων. «Θα πρέπει να ξαναδούμε αρκετά προσεκτικά το ζήτημα των αδειών παραμονής. Νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη νόμιμη μετανάστευση». είπε ο κ. Βορίδης.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Εξαφανίστηκε» η κάρτα SIM από το κινητό του – Οι δύο εκδοχές που εξετάζουν οι Αρχές (βίντεο)
    Τραγωδία στην Άρτα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – «Αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός του πνεύμονας» (βίντεο)
    Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν – Τα μέτρα που εξετάζονται
    Συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ μέσω gov.gr – Η διαδικασία
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ