22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Καπραβέλος: «Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος»


    Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με την μετάλλαξη Όμικρον να δείχνει τα «δόντια» της.
    Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε πως οι συνθήκες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από αφόρητη πίεση, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε διασωλήνωσαν δύο ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και τόνισε πως πάντες, πολίτες και πολιτεία θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.
    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανάφερε χαρακτηριστικά: «Η αισιοδοξία είναι ότι η επιστήμη έχει βρει τα όπλα που θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και όσο περισσότερο συμμορφωνόμαστε τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα. Το σαββατοκύριακο, σε ένα νοσοκομείο που έχει διαθέσει 48 κλίνες εντατικής για COVID περιστατικά ξεκινάει σήμερα γενική εφημερία. Το σαββατοκύριακο διασωληνώσαμε δύο εκτός ΜΕΘ. Μεγάλη πίεση, αφόρητη, δυσβάσταχτη πίεση στις ΜΕΘ. Ήταν και οι δυο ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της Όμικρον στα νοσοκομεία… αλλά κινδυνεύουν οι υποδομές του κράτους και του συστήματος υγείας». Όπως υπογράμμισε, πλέον νοσεί το υγειονομικό προσωπικό και λιγοστεύει επικίνδυνα.
    Ως προς το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος τόνισε τα εξής: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να δοθεί μία μικρή πραράταση για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα».
    Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι η ευάλωτη ομάδα και πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας.
    «Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό. Επειδή δεν τα καταφέρνουμε, η υποχρεωτικότητα είναι μονόδρομος», είπε ο. Καπραβέλος. «Στη μονάδα μου έχω μόνο ανεμβολίαστους, όχι εμβολιασμένους. Έχουμε τη λύση, είμαστε πολύ κοντά… Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί ακόμα. Δεν παίζει κανείς με αυτό τον ιό», κατέληξε.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα: 16χρονος σκότωσε τον θείο του στο κυνήγι και μετά αυτοπυροβολήθηκε!
    Διμοιρία των YAT στα Άνω Λιόσια επισκέφτηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος (εικόνες)
    Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Έως 20 βαθμούς ο υδράργυρος
    Μόσιαλος: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού για την νόσο Florona»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ