22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός – Έλληνας καθηγητής του John Hopkins: Τότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας (βίντεο)


    Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μίλησε για τη μετάλλαξη Όμικρον που σαρώνει τον πλανήτη, ενώ εκτίμησε και το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού.
    «Βλέπουμε πολλοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έλαβαν την booster δόση κόλλησαν και το πέρασαν μία χαρά», είπε ο καθηγητής στο Mega και πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος που έχει κάνει και την τρίτη δόση νοσήσει από κορωνοϊό, θα το περάσει σαν ένα κρύωμα ενώ τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική και τα κρούσματα ανέβηκαν επικίνδυνα, καθώς κατά τη διάρκεια των γιορτών ο κόσμος μαζεύτηκε σε παρέες.
    Πότε εκτιμά ότι θα έρθει το τέλος της πανδημίας;
    Σύμφωνα με τον κο Γαλιατσάτο, τα εμβόλια δουλεύουν στις μεταλλάξεις και οι μάσκες παρέχουν προστασία. Κατά την δική του εκτίμηση, θεωρεί πως μέσα σε 6 με 8 μήνες, δηλαδή περίπου το καλοκαίρι, ο κόσμος θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία, ωστόσο ο κορονοϊός θα μείνει. Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες, ώστε να μην «πνίγονται» τα νοσοκομεία από νοσηλείες.
    «Ξέρουμε ότι το εμβόλιο δουλεύει αν έχεις αρκετά αντισώματα. Αν έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο και οι μήνες περάσουν, τα αντισώματα πέφτουν κι αν κολλήσεις τον ιό μπορεί να σε καταστρέψει», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε πως όσοι που έχουν κάνει την τρίτη δόση ίσως να μη χρειαστεί να λάβουν τέταρτη δόση.
    Ωστόσο, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως αν δεν εμβολιαστούν περισσότεροι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «ξεπηδήσει» μία νέα μετάλλαξη, χειρότερη από την Όμικρον.
    Επεκτείνεται η Όμικρον και στις μικρότερες ηλικίες
    Σχετικά με τα παιδιά είπε ότι η Όμικρον επεκτείνεται σε αυτές τις ηλικίες, καθώς έχουν κολλήσει πολλά παιδιά και συνέστησε πως μπορούμε να έχουμε ζωή, αλλά με προσοχή.
    Ο κ. Γαλιατσάτος είναι κατά του lockdown και υπέρ της ενημέρωσης των πολιτών: «Πιστεύω στην αρχή το lockdown χρειαζόταν, δεν ξέραμε τη βιολογία του ιού. Έχουν περάσει δύο χρόνια και ήδη ξέρουμε πολλά. Δεν χρειάζεται lockdown, χρειαζόμαστε κουβέντα. Ο άνθρωπος θα σταματήσει την πανδημία».
    Για τα φάρμακα κατά του κορονοϊού δήλωσε πως είναι αρκετά βαριά: «Τα φάρμακα δεν είναι απλά, είναι σοβαρά και έχουν πολλές παρενέργειες, που για μένα δεν θα τα δώσω έτσι απλά σε ένα ασθενή Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι λίγες. Τα καλύτερα αντισώματα που μπορούμε να πάρουμε είναι εκείνα από τα εμβόλια», είπε.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εκτέλεση στο Μοσχάτο: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της δολοφονίας του 40χρονου Γεωργιανού
    Έγκλημα στα Ιωάννινα: Μαχαίρωσε τον σύντροφο της στην καρδιά – Τι είπε στην ομολογία της η 55χρονη
    Κορονοϊός: Ατέλειωτες ουρές για δωρεάν rapid test στην Αθήνα (εικόνες & βίντεο)
    Σοκ στον Πύργο: Εντόπισαν ηλικιωμένο κρεμασμένο σε κολώνα της ΔΕΗ! (εικόνες)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ