17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Γκάγκα: «Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid – Δεν χρειάζεται και PCR για εμβολιασμένους» (βίντεο)


    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα βγει η υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά, για εμβολιασμένα άτομα.
    Η Γκάγκα προχώρησε σήμερα σε διευκρινίσεις ως προς τις χθεσινές (30/12) της δηλώσεις, που ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος. Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.
    «Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test χρειάζεται να κάνει PCR για την επιβεβαίωση για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης. Αν κάποιος έχει θετικό rapid test και είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήδη πιστοποιητικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid tests, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR» διευκρίνισε.
    «Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid»,ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
    «Πουθενά στον κόσμο δεν χρειάζεται μοριακός έλεγχος. Οδηγία του ECDC, που την έχει υιοθετήσει η επιτροπή, είναι ότι εάν κάποιος είναι ασυμπτωματικός τότε στις 5 μέρες μπορεί να βγει από το σπίτι, αλλά για άλλες πέντε μέρες θα φορά μάσκα υψηλής προστασίας, και μπορεί να πάει στη δουλειά του, ενώ αν έχει συμπτώματα μένει για άλλες πέντε μέρες σπίτι» εξήγησε η υπουργός.
    «Θέλουμε μείωση των κρουσμάτων και μείωση πίεσης στα νοσοκομεία. Ελπίζω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φαντάζομαι ότι θα είμαστε και σήμερα στα χθεσινά επίπεδα σε κρούσματα, είναι σημαντικό να προσέξουμε όλοι. Η μάσκα και η φροντίδα για τους γύρω μας είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος» τόνισε η κ. Γκάγκα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Απαγωγή επιχειρηματία: Οι δράστες επικοινώνησαν πέντε φορές με τον αδερφό του – «Έπεσαν» στο ένα εκατομμύριο ευρώ τα λύτρα
    Σε επιφυλακή οι Αρχές για τα «κορονορεβεγιόν» Πρωτοχρονιάς – 100% η πληρότητα στα AirBnB της Αττικής (βίντεο)
    Αποκλειστικό «L&O»: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» για σπείρες διαρρηκτών που άδειασαν δύο κατοικίες
    Καιρός: Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας η παραμονή Πρωτοχρονιάς – Πού αναμένεται να βρέξει
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ