Κύπρος- Η Ζωή εν Τάφω 2: Νέα διαμαρτυρία για τις γυναίκες που δεν τις έψαξε κανείς

Newsroom 04-05-2019 10:17
Κύπρος- Η Ζωή εν Τάφω 2: Νέα διαμαρτυρία για τις γυναίκες που δεν τις έψαξε κανείς

«Που είναι;». Με αυτό το βασικό σύνθημα, δεκάδες αλλοδαποί αλλά και κύπριοι πολίτες πραγματοποίησαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία νέα συγκέντρωση στη μνήμη των τουλάχιστον επτά θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογία serial killer που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά.

Η συγκέντρωση έφερε τον τίτλο «Η Ζωή εν Τάφω 2» και πραγματοποιείται στον απόηχο μιας παραίτησης «για λόγους ευθιξίας», του υπουργού Δικαιοσύνης, Ίωνα Νικολάου και μιας παύσης απ' τα καθήκοντά του, του αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαριά Χρυσοστόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη διαμαρτυρία είχε πραγματοποιηθεί και τη Μεγάλη Παρασκευή για τις γυναίκες, που όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, χάθηκαν και δεν τις έψαξε κανένας.

«Ο άντρας μου είναι Κύπριος και δεν βρίσκω τον κυπριακό λαό κακό. Η Κύπρος είναι όμορφη χώρα και για την ακρίβεια θεωρούσα ότι είμαι πολύ ασφαλής, αλλά με αυτό που έγινε, είναι πολύ δύσκολο να νιώσεις ασφαλής γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου, με ποιον μιλάς. Είναι δύσκολο αλλά ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά από αυτή τη μεγάλη τραγωδία και θα γίνουν καλύτερα», δήλωσε η Κατερίνα Κυρλίτσια στο EuroNews.

Η διαδηλώτρια, που κατάγεται από την Πολωνία, διαπίστωσε ακόμη:

«Αν ήταν μία Κύπρια αγνοούμενη για τόσο διάστημα θα είχαν οπωσδήποτε κάνει κάτι, αλλά επειδή είμαστε ξένοι, θεώρησαν ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί»

Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι έρευνες για την ειδεχθή υπόθεση του serial killer «Ορέστη», τη διαφαινόμενη ολιγωρία των αρχών, αλλά και το συνολικότερο καθεστώς που χαρακτηρίζει τη ζωή των μεταναστριών στην Κύπρο, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε μέτρα για την προστασία των αλλοδαπών εργαζομένων.

Νέα παρόμοια διαμαρτυρία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στις δύο μετά το μεσημέρι, στη Λεμεσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo