20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα – Οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 282 εκατ. περιστατικά


    Σήμερα καταγράφτηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την αποτίμηση του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, AFP.
    Σε ανάρτησή του στο twitter, το AFP αναφέρει πως διαπιστώθηκαν 282.214.827 νέα κρούσματα του κορονοϊού αύξηση 37% σε σύγκριση με χθες. Θετικό στοιχείο, το γεγονός πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι θάνατοι ανά τον κόσμο παρουσιάζουν μείωσε της τάξης του 6%.
    Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και στην Ελλάδα
    Θυμίζουμε πως και η Ελλάδα κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με περισσότερες από 28.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν πως η διάδοση μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 60.000 κρούσματα ημερησίως.
    Αν και κάποιες μελέτες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο θανατηφόρα από κάποια άλλα παραλλαγμένα στελέχη, ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί σημαίνει ότι τα νοσοκομεία σε κάποιες χώρες μπορεί σύντομα να πλημμυρίσουν με ασθενείς, ενώ οι επιχειρήσεις ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους καθώς οι εργαζόμενοί τους μπαίνουν σε καραντίνα.
    Ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες σημείωσε ρεκόρ –258.312– σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Η προηγούμενη κορύφωση του μέσου όρου επταημέρου των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί φέτος τον Ιανουάριο.
    18.300 κρούσματα στην Αυστραλία
    Οι νέες ημερήσιες μολύνσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν σε σχεδόν 18.300, σήμερα ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της πανδημίας των περίπου 11.300 μία ημέρα νωρίτερα.
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται «αλλαγή ταχύτητας» για να διαχειριστεί τα υπερφορτωμένα διαγνωστικά κέντρα, καθώς παρατηρούνται μεγάλες ουρές αναμονής σε αρκετές περιοχές.
    Τα προβλήματα στα διαγνωστικά κέντρα επιδεινώνονται επίσης σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ισπανία όπου η ζήτηση για δωρεάν τεστ COVID-19 που παρέχει η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης ξεπέρασε χθες την προσφορά, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές έξω από τα φαρμακεία.
    Μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που κάνει καραντίνα
    Μια σειρά από κυβερνήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τους τεράστιους αριθμούς πολιτών που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή ήλθαν σε επαφή με κρούσμα.
    «Δεν μπορούμε έτσι απλά να τους βγάλουμε όλους εκτός κυκλοφορίας επειδή απλά έτυχε να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
    Σε lockdown η Κίνα
    Ωστόσο, η Κίνα έδειξε να μην χαλαρώνει την πολιτική της μηδενικής ανοχής στις εξάρσεις, κρατώντας τα 13 εκατ. κατοίκων στην πόλη Σιάν υπό αυστηρό lockdown για έβδομη ημέρα καθώς επιμένουν τα νέα κρούσματα COVID-19, με 151 κρούσματα να καταγράφονται χθες. «Θέλω απλά να πάω στο σπίτι μου», δήλωσε 32χρονος μηχανικός, που βρισκόταν στη Σιάν την περασμένη εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους όταν η πόλη ουσιαστικά αποκόπηκε από τον έξω κόσμο. Έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα Όμικρον στη Σιάν.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
    Επιμένει ο εφιάλτης του κορονοϊού με 28.828 νέα κρούσματα – 72 νεκροί και 620 διασωληνωμένοι
    Νέα Μέτρα: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς – Καταστήματα με «σιγαστήρα», λουκέτο στις 02.00 τη νύχτα
    Στον αέρα ο τελικός του J2US: Θετικός στον κορονοϊό ο Βαρθακούρης, γρίφος η παρουσία της Βανδή
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ