20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Live η ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμών από το υπουργείο Υγείας


    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
    «Ο κίνδυνος από τις επαναλοιμώξεις με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι φαίνεται πολύ μεγαλύτερος και από τον αναφερόμενο ως τριπλάσιο» είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, αφού έκανε μια μικρή ανασκόπηση με αφορμή τον έναν χρόνο από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα.
    Προβληματίζει η μεταδοτικότητα της Μετάλλαξης Όμικρον
    «Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι λόγο της μεγάλης μεταδοτικότητας του στελέχους θα υπάρχει επιβάρυνση στα συστήματα υγείας» είπε επίσης η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού, παρά το γεγονός πως όντως φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση.
    Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, είπε πως είναι αναμενόμενο να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό οι μελέτες σχετικά με την ικανότητα εξουδετέρωσης του ιού από τα αντισώματα στους εμβολιασμένους.
    Η κυρία Θεοδωρίδου έδωσε τα πρώτα στοιχεία ερευνών που δείχνουν πράγματι μειωμένη εξουδετερωτική ικανότητα σε εμβολιασμένους, ακόμη και και με την τρίτη δόση.
    Δείτε το live
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο με τα ροζ βίντεο – Ο λόγος που κρατείται ακόμα
    Ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής – Πολιτεύεται η Σοφία Νικολάου
    Σοκ στην Αθήνα: Δύο νεαροί προσπάθησαν να βιάσουν τον 17χρονο φίλο τους στο πάρκο Ελευθερίας!
    Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ