20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ιταλία: Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει αυστηρότερα μέτρα – Απόψε οι τελικές αποφάσεις Ντράγκι


    Νέα μέτρα ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού και τη θωράκιση της χώρας τις ημέρες των γιορτών.
    Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (23/12) το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συμμαχία του, με τους οποίους συζήτησε τα μέτρα που αναμένεται να εγκριθούν οριστικά απόψε στο υπουργικό συμβούλιο.
    Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα
    Στα κυριότερα νέα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους όλων των περιφερειών της χώρας, ενώ η μάσκα υψηλής προστασίας (Ffp2) θα γίνει υποχρεωτική για την είσοδο σε κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς και αθλητικές εκδηλώσεις.
    Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το πράσινο πάσο εμβολιασμένου θα είναι υποχρεωτικό και για κατανάλωση ροφημάτων και φαγητών «στα όρθια», σε καφέ και κάθε κατάστημα εστίασης. Κατά την ίδια, πάντα, χρονική περίοδο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα απαγορεύσει υπαίθριες γιορτές που προκαλούν συνωστισμό.
    Μειώνεται η διάρκεια του πράσινου πάσου
    Η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται επίσης να αποφασίσει και τη μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από εννέα σε έξι μήνες, καθώς και τη δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ήδη τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη. Θα πρέπει να διαπιστωθεί, τέλος, αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (μετά από τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας) θα επεκταθεί και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αυτά είναι τα νέα μέτρα: Μάσκα παντού από την Παρασκευή, ακυρώνονται οι δημόσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (βίντεο)
    Φρίκη σε ορφανοτροφείο της Αθήνας: «Υπήρχε σεξ μεταξύ αγοριών 7-11 ετών και το προσωπικό έβλεπε» αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου (βίντεο)
    «Ράδιο Αρβύλα»: Τα υπονοούμενα για τα ροζ βίντεο πριν 11 χρόνια – Η αμηχανία του Παναγιωτόπουλου και η εκπομπή που «εξαφανίστηκε»
    Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα ΜΜΜ και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ – Όλες οι αλλαγές
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ