Κύπρος - serial killer: O Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας (βίντεο)

Newsroom 03-05-2019 11:07
Κύπρος - serial killer: O Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας (βίντεο)

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι εξελίξεις στην Κύπρο, με αφορμή την ειδεχθή υπόθεση του «Ορέστη»

Ενώ οι έρευνες των κυπριακών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των σορών και των άλλων θυμάτων του 35χρονου, οι παραιτήσεις και καρατομήσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαριάς Χρυσοστόμου, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση του Αρχηγού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενίσχυσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Χρυσοστόμου να παραιτείται από την ηγεσία της Αστυνομίας, σημείωνε η Καθημερινή Κύπρου.

Ωστόσο ο αρχηγός της αστυνομίας πέταξε το μπαλάκι στο Πρόεδρο μην υποβάλλοντας παραίτηση. Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε παύοντάς τον. Στο βίντεο του offsite.com.cy καταγράφτηκαν οι δηλώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ίωνας Νικολάου.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Νίκο Αναστασιάδη εν μέσω της κατακραυγής που προκαλεί στη χώρα ο χειρισμός από την αστυνομία των εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών. Πολλές αλλοδαπές γυναίκες που έπεσαν θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου, του διαβόητου «Ορέστη», είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες. Ωστόσο ο κατά συρροή δολοφόνος έδρασε χωρίς να εντοπισθεί επί μία τριετία. Το καθεστώς που ζουν και εργάζονται οι μετανάστριες οικιακές βοηθοί παρουσίασε σε ένα άκρως επικριτικό άρθρο χθες το BBC.

Για «διαφαινόμενη ελλιπή διερεύνηση των καταγγελιών» έκανε άλλωστε λόγο και ο ίδιο ο πρώην πλέον υπουργός Δικαιοσύνης, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην κυπριακή αστυνομία.

Με σόναρ συνεχίζονται οι έρευνες

Με τη βοήθεια του σόναρ ξαναρχίζουν σήμερα, για 20ή ημέρα, οι έρευνες για ανεύρεση των πτωμάτων των θυμάτων του serial killer.

Χθες, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με την ανάσυρση του τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε σε βάθος τριών μέτρων στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, έκει όπου οι αρχές αναζητούν τις σορούς των Maricar Valdez, Livia Florentina και Elena Natalia.

Το σύστημα σόναρ, το οποίο φτάνει σήμερα στην Κύπρο, θα αρχίσει έρευνες από την Κόκκινη Λίμνη οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 1-2 μέρες.

Ακολούθως θα συνδράμει τις προσπάθειες στη λίμνη Μεμί, όπου πιθανόν να χρειαστεί περισσότερες μέρες. Τα στοιχεία που θα καταγράψει το σύστημα αναμένεται να ρίξουν φως σε πολλά σημεία στις δύο λίμνες, στα οποία μέχρι στιγμής η πρόσβαση ήταν δύσκολη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo