23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Έρχονται νέα μέτρα για την απώθηση της μετάλλαξης Όμικρον – Μάσκες παντού, άδεια γήπεδα και ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων


    Στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή πιθανότατα μετά τις γιορτές καταλήγει η Επιτροπή ειδικών για τον κορονοϊό.
    Με δεδομένο πως το σύστημα υγείας πιέζεται ήδη από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, αλλά και καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως σφυροκοπά ήδη την Ευρώπη, κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τρόπους να περιοριστεί η διάδοση.
    Τα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς να εισηγούνται ακόμη και Lockdown μετά τις γιορτές στο Μαξίμου.
    Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν τους ειδικούς να εισηγούνται μια δέσμη μέτρων που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Σε αυτά φαίνεται πως περιλαμβάνονται:
    Ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, όπου προβλέπεται συνωστισμός (φεστιβάλ, events κλπ).
    Αγώνες στα γήπεδα χωρίς την παρουσία κοινού.
    Υποχρεωτικό τεστ σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς, τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα μετά την άφιξή τους.
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για όλους.
    Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας τύπου KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
    Τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έρχονται σε βάθος χρόνου
    Παράλληλα, φαίνεται πως η επιτροπή εξετάζει και μια ακόμη δέσμη μέτρων, που ενδεχομένως να μπουν σε εφαρμογή μετά την Πρωτοχρονιά. Αυτά περιλαμβάνουν:
    Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
    Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους
    Επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας
    Tην επιβολή άλλωστε νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές, επιβεβαίωσε νωρίτερα και από το βήμα της Βουλής o υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.
    «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.
    Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».
    Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε τις επόμενες μέρες
    Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
    «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο», είπε ο υπουργός.
    «Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανείς, σε όποιο χώρο εργάζεται, ότι δεν θα κάνει τον έλεγχο προκειμένου μέσα να βρίσκονται μόνον άτομα εμβολιασμένα».
    Έκκληση για self test
    Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν «self test» το διάστημα των εορτών ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.
    Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έδωσε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς άφησε παράθυρο απόλυσης των υγειονομικών που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να συμμορφωθούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, οπότε και λήγει η νέα παράταση που δίνεται στο μέτρο της αναστολής εργασίας, καθώς ουσιαστικά αυτό το τρίμηνο είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να μην τεθούν οριστικά εκτός του ΕΣΥ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ερχεται και τρίτη καταγγελία γυναίκας λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Θα περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο (βίντεο)
    Κορονοϊός: 69 νεκροί και 665 διασωληνωμένοι και 5.641 νέα κρούσματα
    Πλεύρης: «Έρχονται περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές»
    Κως: Το χριστουγεννιάτικο δώρο κρατούμενου περιείχε καλά κρυμμένη ηρωίνη – Τους «τσάκωσαν» οι αρχές (εικόνα)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ