17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ο κορονοϊός «ξεκλήρισε» μια μικρή πόλη στην Ελλάδα – Οι θάνατοι έφτασαν τους 20.055


    Σημάδια υποχώρησης των σκληρών δεικτών της πανδημίας του κορονοϊού παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα, μέσα από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά ο ΕΟΔΥ.
    Είναι ενδεικτικό πως σε αριθμό άνω του μισού εκατομμυρίου τεστ μόνο το τελευταίο 24ωρο (555.000 περίπου) προέκυψαν 6.424 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια. Μπορεί σε απόλυτο αριθμό να φαίνονται πολλά τα νέα περιστατικά, ωστόσο δεδομένων των ελέγχων, το ποσοστό θετικών τεστ παραμένει σημαντικά χαμηλό.
    Στα ύψη η διάδοση στην Αττική
    Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η διάδοση στην Αττική είναι ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 2.264 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 1.003 στην Θεσσαλονίκη, 175 στην Κοζάνη, 162 στα Χανιά 153 στην Λάρισα, 143 στην Αχαΐα, 140 στην Εύβοια, 134 στις Σέρρες, 101 στην Ημαθία.
    Ένα άλλο στοιχείο που δίνει μια αχτίδα αισιοδοξίας έχει να κάνει με τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μείωση των εισαγωγών και σε κάθε περίπτωση περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από όσους μπαίνουν στο νοσοκομείο λόγω Covid-19. Σύμφωνα με το gov.gr, στην τελευταία ενημέρωση για τον συγκεκριμένο δείκτη, 319 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο, την ώρα που έλαβαν εξιτήριο 380.
    Καλή η εικόνα στα λύματα
    Τέλος, ενθαρρυντική είναι η εικόνα της πανδημίας και με βάση την μέτρηση του ιικού φορτίου στα λύματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 6 έως 12 Δεκεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα των επτά από τις δεκατρείς (7/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.
    Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-30%), στο Ρέθυμνο (-37%), στα Ιωάννινα (-39%), στη Λάρισα (-40%), στην Αλεξανδρούπολη (-42%) και στο Βόλο (-47%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-22%).
    Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+54%), στην Πάτρα (+57%), στα Χανιά (+103%) και στην Κέρκυρα (+241%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής (+9%) και στο Ηράκλειο (+12%).
    Τρομάζει ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό
    Ωστόσο, η σημερινή ημέρα καταγράφει ένα άλλο μαύρο ορόσημο για τη χώρα μας. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό ξεπέρασε τους 20.000 από την έναρξη της πανδημίας. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid στη χώρα ανέρχονται σε 20.055.
    Ο κορονοϊός φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών καθώς οι θάνατοι στους άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν το 82,9% των συνολικών απωλειών από την πανδημία στη χώρα μας. Αντίθετα, παρότι σε παιδιά και νέους ως 39 ετών καταγράφεται πάνω από το 50% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η θνητότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα βρίσκεται κάτω του 1%.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Έξαλλος ο ξάδερφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου: «Είχε σχέσεις με πολύ νεαρά άτομα – Φερόταν σεξιστικά» (βίντεο)
    Ανατροπή για τις γιορτές: Δεν θα γίνουν rapid test, 2 self test δωρεάν για όλους!
    Κύκλωμα που εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας αποκάλυψαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.- Ανάμεσά τους και στέλεχος του ΙΚΑ
    Λύτρας για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Δεν αποκλείεται η σύλληψή του – Έρευνα για το αν πληρωνόταν για τα “ροζ” βίντεο»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ