22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    ΗΠΑ: Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον διπλασιάζονται κάθε 3 μέρες (βίντεο)


    Εκτοξεύονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Νέα Υόρκη και στο σύνολο των ΗΠΑ, γεγονός που σκοτεινιάζει τις ελπίδες για «κανονικά» Χριστούγεννα στη χώρα.
    Υπό τον φόβο μιας γενικευμένης έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού αναβιώνουν στις ΗΠΑ περιορισμοί ενόψει των συναθροίσεων και των ταξιδιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
    Η μετάλλαξη Όμικρον εξελίσσεται σε κυρίαρχο στέλεχος
    Ο αριθμός των μολύνσεων ανησυχεί τους αξιωματούχους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας που βλέπουν την μετάλλαξη Όμικρον να εξελίσσεται ταχύτατα στο κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ και φοβούνται ότι μετά τις γιορτές θα παρατηρηθεί έκρηξη κρουσμάτων.
    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, διαβεβαίωσε πάντως ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να βάλει σε «καραντίνα» τις ΗΠΑ.
    Η αυριανή, πολυαναμενόμενη ομιλία του, θα αφορά μόνο τη λήψη μέτρων με στόχο «την πρόσβαση σε τεστ» για την Covid-19. Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η Τζεν Ψάκι είπε ότι ο Λευκός Οίκος προτιμά να παραμείνουν ανοιχτά, όμως επαφίεται στην κάθε τοπική σχολική περιφέρεια να αποφασίσει.
    Διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3 μέρες
    Με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον να κυκλοφορεί, τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε 1,5-3 ημέρες στις περιοχές όπου παρατηρείται μετάδοση στην κοινότητα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
    Στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις το Σαββατοκύριακο σχηματίζονταν ουρές γύρω από ολόκληρα τετράγωνα από ανθρώπους που ήθελαν να εξεταστούν για να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί προτού να ταξιδέψουν για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.
    «Θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι είμαι αρνητικός προτού να δω την 70χρονη μητέρα της συζύγου μου», είπε ο Ντέιβιντ Τζόκνοβιτς, ενώ περίμενε να κάνει το τεστ στην Ουάσιγκτον.
    Υποχρεωτική η μάσκα στην Ουάσιγκτον
    Η δήμαρχος της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Μιούριελ Μπάουσερ σήμερα ανακοίνωσε ότι καθίσταται ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση για να πάνε στις δουλειές τους.
    «Νομίζω ότι όλοι μας κουραστήκαμε. Και εγώ κουράστηκα, αλλά θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και στο έθνος», εξήγησε στους δημοσιογράφους.
    60% πάνω τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη
    Στη Νέα Υόρκη, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60% την εβδομάδα που τελείωσε την Κυριακή. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες καταγράφονταν αριθμοί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
    «Αυτός είναι ένας δείκτης του τι θα συμβεί σύντομα στην υπόλοιπη χώρα και τι θα πρέπει να περιμένουν –δεδομένου ότι στη Νέα Υόρκη το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό– οι πόλεις και οι Πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», είπε ο Τζορτζ Μπέντζαμιν, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας.
    Πολλά θέατρα του Μπρόντγουεϊ ανέβαλαν τις παραστάσεις τους επειδή ηθοποιοί και τεχνικοί ασθενούν. Η δημοφιλής παραγωγή «Χάμιλτον» ακύρωσε τις παραστάσεις μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα.
    Οι μολύνσεις αυξάνονται και μεταξύ του 61% των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών της χώρας, ακόμη και στο 30% που έχει κάνει και την ενισχυτική δόση.
    Ηπιότερα τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον
    Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα στους εμβολιασμένους και οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το κύμα αυτό μπορεί να μην προκαλέσει αύξηση στις νοσηλείες και τους θανάτους, όπως τα προηγούμενα.
    Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης Δρ Ντέιβ Τσόξι σημείωσε σήμερα ότι μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, οι νοσηλείες δεν αυξήθηκαν με τον ίδιο ρυθμό, κάτι που απέδωσε στους εμβολιασμούς και την ενισχυτική δόση. Ζήτησε όμως να γίνουν περισσότερα ώστε να χτιστεί ένας «κυματοθραύστης» όπως είπε, για την παραλλαγή αυτή.
    Τρίτη δόση από όλους ζητά πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας
    Λόγω της Όμικρον, το Πανεπιστήμιο Ντιουκ στο Ντέρχαμ της Βόρειας Καρολίνας απαίτησε από όλους τους φοιτητές και τους υπαλλήλους του να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου ενόψει του θερινού εξαμήνου.
    Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Θετικοί είναι επίσης οι γερουσιαστές Κόρι Μπούκερ και Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Και οι τρείς είχαν εμβολιαστεί και με την αναμνηστική δόση.
    Σε πανεθνικό επίπεδο τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 9% την περασμένη εβδομάδα αλλά συνολικά κατά 57% από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 26% αυτόν τον μήνα – σε ορισμένες περιοχές, στα Μεσοδυτικά, τα νοσοκομεία δέχονται πίεση λόγω της παραλλαγής Δέλτα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κηφισιά: Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και άρπαξαν 30.000 ευρώ, Rolex και χρυσαφικά από 87χρονη
    Η Μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται και προσβάλλει και τους εμβολιασμένους – Κινδυνεύουν και οι νοσήσαντες
    Συγκλονιστική η περιγραφή των αστυνομικών που έσωσαν την 38χρονη από τα χέρια του συζύγου της – «Φώναζε, βοήθεια με σφάζει» (βίντεο)
    Ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά πρώτη φορά για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή: «Είμαι ευτυχισμένος» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ