13 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Ιταλία: 8 εκατ. Ιταλοί ακύρωσαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους λόγω κορονοϊού


    Από τη μία η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και από την άλλη τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού αλλάζουν τα σχέδια των πολιτών για τα Χριστούγεννα στην Ιταλία.
    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της δημοσκοπικής εταιρίας Demoskopika, οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να ακυρώσουν τελικά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
    Το 90%, δε, όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, έστω και για μια μόνο ημέρα, θα παραμείνει εντός των εθνικών συνόρων.
    Ξανά η μάσκα παντού στη Ρώμη
    Την ίδια ώρα, η περιφέρεια της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να εγκρίνει μέτρο που θα καθιστά και πάλι υποχρεωτική την χρήση της προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Πέμπτη, ενώ ανάλογη απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην εβδομάδα και από την κυβέρνηση Ντράγκι, με ισχύ σε ολόκληρη την χώρα.
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε άλλωστε νωρίτερα ότι είναι ακόμη πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η Όμικρον είναι πιο ήπια από τις άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να ασθενήσουν από αυτήν τόσο πολλοί άνθρωποι που να «υπερφορτωθούν» τα συστήματα υγείας.
    «Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι με τους αριθμούς που αυξάνονται όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση», εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
    16.213 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία
    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.213 κρούσματα κορονοϊού και 137 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 337.222 διαγνωστικά τεστ, το 4,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.
    Aπό την αρχή της πανδημίας στη χώρα οι μολύνσεις είναι 5.405.368 και 135.778 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κηφισιά: Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και άρπαξαν 30.000 ευρώ, Rolex και χρυσαφικά από 87χρονη
    Η Μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται και προσβάλλει και τους εμβολιασμένους – Κινδυνεύουν και οι νοσήσαντες
    Συγκλονιστική η περιγραφή των αστυνομικών που έσωσαν την 38χρονη από τα χέρια του συζύγου της – «Φώναζε, βοήθεια με σφάζει» (βίντεο)
    Ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά πρώτη φορά για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή: «Είμαι ευτυχισμένος» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ