19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    «Καρφί» Ντράγκι σε Σολτς για το σύμφωνο σταθερότητας – «Ενιαίο σχέδιο δράσης» ανακοίνωσε Ιταλία και Γερμανία


    Τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι όσο και ο νέος Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισήμαναν στους δημοσιογράφους ότι οι δύο χώρες τους έχουν θέσει ως στόχο ένα «ενιαίο σχέδιο δράσης».
    Μάλιστα, ο κύριος Ντράγκι υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό θα αφορά τους τομείς της οικονομίας, της οικολογικής μετάβασης και των διεθνών θεμάτων. «Δεν αποφασίσαμε ακόμη αν θα λάβει την μορφή συμφώνου, πρωτοκόλλου συνεργασίας ή κάποια άλλη, είμαστε στην αρχή της όλης αυτής πορείας», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
    «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να μιλάμε με μία και μόνον φωνή», είπε ο Όλαφ Σολτς.
    «Οι ευρωπαϊκές χώρες μετά την πανδημία δεσμεύονται να χρηματοδοτήσουν σχέδια»
    Σε ό,τι αφορά την προοπτική μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «η εποχή μετά την πανδημία δεσμεύει τις ευρωπαϊκές χώρες να χρηματοδοτήσουν σχέδια και δράσεις χωρίς προηγούμενο. Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούν να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο με νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Μπορεί να είμαι υπερβολικά αισιόδοξος αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί συμφωνία, είναι απλούστερο από ό,τι σε άλλους τομείς».
    Στο θέμα αυτό, οι θέσεις των δυο χωρών δεν ταυτίζονται. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «η Ευρώπη, πλέον, εγγυάται σε όλους την δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματά τους» και ότι «οι κανόνες έχουν την ευελιξία τους, βάσει της οποίας μπορούμε να κινηθούμε και στο μέλλον».
    Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι αύριο Τρίτη (21/12), στην Γερμανία, μπορεί να αποφασιστούν περαιτέρω περιορισμοί και απαγορεύσεις. Ο δε Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον θα συζητηθούν με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, στις 23 του μηνός, και θα αποφασιστεί αν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων.
    Ο Γερμανός καγκελάριος, τέλος, εξέφρασε θαυμασμό για την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για την χώρα του.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: 85 νεκροί και 670 διασωληνωμένοι – 3.689 νέα κρούσματα
    Επανεμφάνιση Τσιόδρα: «Το DNA μας δεν κινδυνεύει από τα εμβόλια mRNA»
    Καταδίωξη θρίλερ με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο – Πέταξαν 1,7 κιλά ηρωίνη στο δρόμο
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για άλλα ροζ βίντεο!
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ