23.4 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Πρωτοπορεί ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Οι πιστοί να κάνουν τηλεφωνική κράτηση πριν έρθουν στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα» (βίντεο)


    Με διπλές Θείες Λειτουργίες και… τηλεφωνικά ραντεβού θα κάνουν Χριστούγεννα οι πιστοί στα Ιωάννινα. Αυτό αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.
    Στο κάλεσμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος υπενθυμίζει στους πιστούς ότι είναι απαραίτητη τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων μέσα στις εκκλησίες. Προτρέπει δε τους πιστούς που μπορεί να αισθανθούν κάποια αδιαθεσία ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμείνουν στους σπίτι τους.
    «Εν όψει των αγίων ημερών της Γεννήσεως του Κυρίου μας, κατά τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών με αντιστοιχία ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιεράρχη, η οποία αναρτήθηκε και στο site της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
    Καλεί επίσης τους πιστούς «να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς που συνήθως εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς µε τους υπευθύνους των Ιερών Ναών ώστε να εξασφαλίσουν σε ποια ακολουθία μπορούν να συμμετάσχουν».
    Επισημαίνει τέλος πως για όλους όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν θα υπάρχει στο τέλος κάθε ακολουθίας Θεία Κοινωνία στα σημεία εξόδου ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού, ενώ το αντίδωρο θα διανέμεται στην έξοδο των ναών συσκευασμένο ώστε οι πιστοί να το παίρνουν μόνοι τους.
    «Όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών», τονίζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Συγκλονίζει Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που απέτρεψε γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Τη βρήκαμε μαχαιρωμένη με το παιδί της δίπλα»
    Στοιχεία σοκ για την έμφυλη βία: 5.405 γυναίκες κάλεσαν τη γραμμή SOS το πρώτο 10μηνο του έτους
    Σοκ στον Βόλο: Γονείς χτύπησαν τη 15χρονη κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών!
    Θεοδωρικάκος: «Στους δρόμους 10.000 αστυνομικοί για τις γιορτές» – Θα έχουν διπλή αποστολή (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ