20.1 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Λαμία: Ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει 35 σκυλιά από τις πλημμύρες (βίντεο & εικόνες)


    Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/12), όταν ο Σπερχειός άρχισε να «φουσκώνει» εξαιτίας της κακοκαιρίας, ένας 46χρονος από την Λαμία, ο Κώστας Γκιντέρσο κινδύνεψε να πνιγεί, στην προσπάθειά του να σώσει 35 σκυλιά που ζούσαν στο ξενοδοχείο ζώων της συζύγου του.
    Ήταν στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν ο 46χρονος είδε από τις κάμερες ότι τα νερά από το ποτάμι άρχισαν να μπαίνουν στο ξενοδοχείο, με τα σκυλιά να κινδυνεύουν να πνιγούν. Όπως αναφέρει το lamiareport, ο Κώστας Γκιντέρσο προσπάθησε, αρχικά, να φτάσει με το αυτοκίνητο, ωστόσο, στάθηκε αδύνατο καθώς ο δρόμος είχε πλημμυρίσει. Στη συνέχεια, πήγε και πήρε το μηχανάκι του, αλλά έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας και δεν του επετράπη να περάσει επειδή τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα.
    Ετσι, αποφάσισε να πάει με τα πόδια μέσα στη νύχτα, διανύοντας τουλάχιστον 5 χλμ μέσα στα νερά και τις λάσπες. Όπως λέει δύο φορές παρασύρθηκε από το νερό αλλά δεν σταμάτησε. Οι αρχές τον είχαν για πάνω από δύο ώρες αγνοούμενο και η γυναίκα του πίστευε ότι είχε πνιγεί.
    Όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, είδε τα νερά να έχουν μπει στα σπιτάκια. Μια σκυλίτσα η Saya ήταν σχεδόν μισοπνιγμένη και με υποθερμία, σώθηκε και με τη βοήθεια της Κτηνιάτρου Κατερίνας Σωτηρίου.
    Το βίντεο με τις δηλώσεις του 46χρονου
    «Πήγα να πνιγώ δύο φορές», δήλωσε ο 46χρονος.
    Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πώς θα τα σώσω
    Ο Κώστας Γκιντέρσος έσωσε 35 σκυλιά, εκ των οποίων κάποια ήταν φιλοξενούμενα και κάποια άλλα δικά του. «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα φτάσω εδώ να σώσω τα σκυλιά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Πήγα να πνιγώ δύο φορές. Δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοήθησαν και να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου για τη λαχτάρα που πέρασαν….», είπε στο LamiaReport.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Εντόπισαν μισό κιλό κάνναβης στις φυλακές Κορυδαλλού – Ο ρόλος του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου (βίντεο)
    Ψηφίστηκε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2022
    Μητσοτάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει»
    Κορονοϊός: 63 νεκροί και 684 διασωληνωμένοι – 4.345 νέα κρούσματα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ