23.2 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός: Το πρώτο σκληρό lockdown μέσα στα Χριστούγεννα – Κλείνουν τα πάντα στην Ολλανδία ως τις 14 Γενάρη


    Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε πριν από λίγο πως επιστρέφει από το πρωί της Κυριακής (18/21) σε αυστηρό lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων από τον κορονοϊό, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
    Κλείνουν σχολεία, καταστήματα, χώροι διασκέδασης, μουσεία, κινηματογράφοι, πλην ειδών πρώτης ανάγκης ως και τις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους.
    Ρούτε: Αναπόφευκτο
    «Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Όμικρον», δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.
    «Είμαι εδώ απόψε με στενάχωρη διάθεση. Για να συνοψίσω σε μια φράση, η Ολλανδία επιστρέφει στην καραντίνα από αύριο», είπε ο Ρούτε.
    Όπως μεταδίδει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Εντόπισαν μισό κιλό κάνναβης στις φυλακές Κορυδαλλού – Ο ρόλος του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου (βίντεο)
    Ψηφίστηκε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2022
    Μητσοτάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει»
    Κορονοϊός: 63 νεκροί και 684 διασωληνωμένοι – 4.345 νέα κρούσματα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ