23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίζεται σήμερα η δίκη


    Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με καταθέσεις αστυνομικών η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018.
    Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από την οικογένεια του 33χρονου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (η σχετική δικογραφία βρίσκεται στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την απαλλαγή τους), βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος, όταν πλέον ο Ζακ Κωστόπουλος είχε βγει από το κοσμηματοπωλείο.
    Είχε προηγηθεί, κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η κατάθεση άλλου μάρτυρα αστυνομικού (έχει επίσης μηνυθεί από την οικογένεια του 33χρονου), ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε στο ακροατήριο: «Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος βρισκόταν σε «υπερδιέγερση». Ήταν στα χαμένα. Στην αρχή σηκώθηκε από το έδαφος και απείλησε το διασώστη. Ο τελευταίος κάνει πίσω και εκείνος στρέφει το γυαλί στο συνάδελφο.
    Πάει να διαφύγει, πέφτει στα τραπέζια και κινούμαστε να τον αφοπλίσουμε. Δίναμε εντολές να αφήσει το γυαλί αλλά δεν άκουγε. Ήταν σε μία περίεργη κατάσταση, σαν να μην καταλάβαινε τί λέμε. Συνεχίσαμε να του δίνουμε εντολές και όταν άρχισε να κινείται προς τον αστυνομικό και ΕΚΑΒ, αντιδράσαμε. Ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν εκεί πάνω από 40 άτομα».
    Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του πως προτεραιότητά τους εκείνη την στιγμή ήταν να συλλάβουν τον «επικίνδυνο δράστη της ληστείας», καθώς για αυτό είχαν λάβει σήμα.
    Εισαγγελέας: Θεωρείτε ενδεδειγμένη τη μέθοδο σύλληψης που χρησιμοποιήθηκε;
    Μάρτυρας: Ήταν και η ηπιότερη, χωρίς χρήση γκλόπ και χωρίς περαιτέρω πίεση…
    Πολιτική αγωγή: Μάθατε τί είχε προηγηθεί;
    Μάρτυρας: Ότι όταν βγήκε από το κοσμηματοπωλείο, έπεσε στα γυαλιά και κόπηκε. Αυτό γνωρίζαμε. Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα.
    Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει μια ακόμη συνεδρίαση και η δίκη θα συνεχιστεί το νέο έτος.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: Πράσινο φως από τον EMA για το χάπι της Pfizer – Έλαβε κατ’ επείγουσα έγκριση
    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη του αντίδραση μπροστά στις κάμερες μετά τον σάλο (βίντεο)
    Η Ολλανδία φλέγεται από κρούσματα και η βασιλική οικογένεια διοργανώνει πάρτι – Σάλος με τα γενέθλια της πριγκίπισσας Αμαλίας
    Αποκάλυψη L&O: Το «ένοπλο» παρακράτος της δυτικής Αττικής – Ρομά με όπλα της Αστυνομίας (εικόνα)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ