19.4 C
Athens
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Γεωργαντάς: «160.000 πιστοποιητικά πολιτών άνω των 60 ετών έχουν λήξει»


    Τριάντα τέσσερις χιλιάδες ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών έχουν προγραμματιστεί από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
    Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πορεία των εμβολιασμών με την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς έχουν εμβολιαστεί περίπου 2.430.000 κι έχουν προγραμματιστεί ακόμα 1,5 εκατ. ραντεβού σε σύνολο 5.800.000 δικαιούχων.
    Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από τους 520.000 που ήταν οι ανεμβολίαστοι όταν ανακοινώθηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, έχουν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση οι 105.000. «Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα φτάσουμε το 100%, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι θα είναι το 50%. Υπάρχει συνεχής σταθερή ροή», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.
    Σχετικά με τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την ίδια ηλικιακή ομάδα που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση, τόνισε ότι από τη Δευτέρα δεν «περνά» το πιστοποιητικό 160.000 πολιτών. Ωστόσο, οι 90.000 έχουν προγραμματίσει να κάνουν την τρίτη δόση και οι 45.000 από αυτούς μέχρι την Κυριακή.
    Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε ότι περίπου το 87%-88% των άνω των 60 ετών έχουν κάνει την τρίτη δόση που αντιστοιχεί σε 1.100.000 πολίτες.
    Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι γύρω στο 79% και στο σύνολο του πληθυσμού στο 69,5%, 1-2 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
    Τέλος, ως προς την ημερομηνία λήξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον χρόνο κατά τον οποίον θα λήγει, υπό την έννοια ότι δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μια χώρα στην άλλη χωρίς πιστοποιητικό εν ισχύει. «Ωστόσο, το κάθε κράτος διατηρεί τη δυνατότητα εσωτερικά να καθορίσει απαγορευτικά πλαίσια, όπως έχει κάνει η Ελλάδα», κατέληξε.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κινηματογραφική καταδίωξη στο Περιστέρι – Στα χέρια της Αστυνομίας ο ληστής των σούπερ μάρκετ
    Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με 22 κιλά ινδικής κάνναβης – Την έκρυβε σε θερμοσίφωνα (εικόνες & βίντεο)
    Τεράστια πυρκαγιά στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ – Πάνω από 160 οι εγκλωβισμένοι (βίντεο)
    Σοκ με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο: Οι καταγγελίες εναντίον του, η αντίδραση των «Ράδιο Αρβύλα» και ο εφιάλτης της πρώην του
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ