16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Δίκη «ψευτογιατρού»: «Ο Κόντος έλεγε ότι διέθετε το φάρμακο κατά του καρκίνου» κατέθεσε σύζυγος καρκινοπαθούς


    Υποσχέσεις ότι διαθέτει το φάρμακο κατά του καρκίνου μοίραζε απλόχερα σε οικογένεια ασθενούς με καρκίνο στον πνεύμονα, ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός», όπως κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η σύζυγος του ασθενή, ο οποίος εν τέλει έφυγε από τη ζωή, καθώς είχε χάσει πολύτιμο χρόνο ακολουθώντας τις συμβουλές του… Dr Kontou.
    Σύμφωνα με την κατάθεσή της μάρτυρα, το φάρμακο κατά του καρκίνου που έλεγε ότι διέθετε ο κατηγορούμενος δεν ήταν άλλο από τεράστιες ποσότητες βοτάνων, τα οποία η ίδια έβραζε -όπως είπε- όλη την ημέρα στο σπίτι της για να τα χορηγήσει στη συνέχεια στον ασθενή σύζυγό της. Μάλιστα, όπως ανέφερε η γυναίκα όλα αυτά δεν γίνονταν με το αζημίωτο.
    Μας ζήτησε 15.000 ευρώ για το κουράρισμα. Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ «αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο». Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο…. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα», ανέφερε η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Η κατάσταση όμως χειροτέρευε συνεχώς. Από την άλλη δε μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε έναν τέτοιο γιατρό. Ένα βράδυ έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Συνήλθε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε σπίτι. Πήραμε τον γιατρό και μας είπε «μην ανησυχείτε, θα έρθω να σας κάνω μια ένεση που δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα. Και ήρθε στο σπίτι και του έκανε στην κοιλιά ένεση αρτεμισίνης. Όμως ο σύζυγος μου έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Μας είπαν στην Αθήνα να πάμε αλλά ήθελε 15 ημέρες. Τελικά πήγαμε στη Λάρισα, έκανε δυο ακτινοβολίες μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος. Έλεγε συνεχώς «θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι». Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό «ζωή σε εσάς» και μας έκλεισε το τηλέφωνο».
    Περιγράφοντας στο δικαστήριο για το πώς γνώρισε τον κατηγορούμενο η μάρτυρας ανέφερε: «Όταν το Νοέμβριο του 2016 διαπιστώσαμε ότι ο σύζυγος μου είχε καρκίνο και οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε χημειοθεραπείες. Είχε στο δεξιό πνεύμονα και οι γιατροί είπαν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάποια στιγμή μια γυναίκα από το συγγενικό μας περιβάλλον μας μίλησε για τον γιατρό Κόντο. Ο σύζυγος μου είχα κάνει την πρώτη χημειοθεραπεία. Μας είπε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν και στο εξωτερικό και είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Μας βρήκε το τηλέφωνο του από μια γνωστή της που τον είχε γιατρό. Συναντηθήκαμε και έφερε κάτι σκευάσματα, 10-12 μπουκάλια. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος- ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στης Βαρδινογιάννη, το ογκολογικό. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου. Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε».
    Τέλος, όπως ανέφερε η μάρτυρας μετά το θάνατο του άντρας της έψαχνε τον κατηγορούμενο και εκείνος της είπε ότι βρισκόταν στην Ιταλία γιατί είχε πάθει ατύχημα. «Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ», είπε η μάρτυρας, τονίζοντας πως η ίδια και η οικογένειά της πείσθηκαν από τον Κόντο γιατί «ήταν μορφωμένος και διέθετε το «φάρμακο κατά του καρκίνου»!
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας – Έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό
    Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη: Πατέρας χτύπησε την 14χρονη κόρη του με κουτάλα στο κεφάλι!
    Γκύζη: Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά – καρφιά» δημοτικό σχολείο
    Θεσσαλονίκη: Νέο… κρούσμα με αρνητή καθηγητή – Δεν προσκόμιζε τα πιστοποιητικά
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ