14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Βίντεο ντοκουμέντο: Αδίστακτοι διακινητές μεταναστών μετρούν τη λεία τους στο φακό – Εξαρθρώθηκε οργάνωση από την ΕΛ.ΑΣ


    Ντοκουμέντο της χρηματικής λείας διακινητών που φέρνουν μετανάστες από τα σύνορα στον Έβρο εξασφάλισε το Law And Order, στο οποίο οι δράστες φαίνονται να μετρούν τα χρήματα που αποκόμισαν από τους ανθρώπους που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.
    Σε βίντεο που έχουν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα οι δουλέμποροι, φαίνεται ένας από τους οδηγούς του κυκλώματος, που είχε μεταβεί στην παραμεθόριο, να κρατάει δεσμίδες με χαρτονομίσματα, που είχε παραλάβει από μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει μέσω του ποταμού Έβρου από την Τουρκία στην Ελλάδα.
    Το ντοκουμέντο των διακινητών
    Ο σκοπός της βιντεοσκόπησης βέβαια δεν ήταν η αυταρέσκεια των δραστών. Το οπτικό υλικό, στη συνέχεια, ο άνδρας το έστειλε στον αρχηγό της οργάνωσης, ως αποδεικτικό στοιχείο, ότι η διακίνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
    Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα
    Σε άλλο βίντεο εμφανίζονται οι Ασιάτες μετανάστες «πελάτες» του κυκλώματος, οι οποίοι είτε ενημερώνουν συγγενικά τους πρόσωπα ότι έφτασαν στον προορισμό τους και ότι είναι καλά στην υγεία τους, είτε απευθύνονταν στον αρχηγό του κυκλώματος και τον ευχαριστούν για την βοήθεια.
    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 12 άτομα και σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα 31 άτομα, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος, που εκτός από μετανάστες, διακινούσε ναρκωτικά και πλαστά μοριακά τεστ, υπολογίζονται στις 900.000 ευρώ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέα προφυλάκιση για τον «ψευτογιατρό» – Στο κελί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Dr Kontos για 12 μήνες ακόμη
    Βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια: Η στιγμή που «γαζώνουν» το κατάστημα στη Λεωφόρο Φυλής!
    Θεσσαλονίκη: Νεκρή η γυναίκα που δέχτηκε πυροβολισμούς σε ζαχαροπλαστείο
    «Αγριεύει» πάλι ο καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη – Χιόνια και στην Αττική! (εικόνα)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ