23.2 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Υπό κράτηση οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Ασκήθηκαν διώξεις για κακούργημα και τρία πλημμελήματα


    Την κράτηση των 11 συλληφθέντων που εχθές (Παρασκευή 10/12) επιχείρησαν την αρπαγή Γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας διέταξε ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.
    Εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Πιερία. Οι 11 συλληφθέντες έδωσαν το «παρών» στον ανακριτή και αποφασίστηκε η κράτησή τους μέχρι την απολογία τους.
    Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να απολογηθούν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι άρπαξαν τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου.
    Παράλληλα, στους 11 συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις για κακούργημα και τρία πλημμελήματα.
    Συγκεκριμένα, κακούργημα για αρπαγή από κοινού και τα τρία πλημμελήματα αφορούν οργάνωση για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.
    Αδίκημα απλής σωματικής βλάβης και διασπορά ψευδών ειδήσεων
    Πέρα από τα παραπάνω τα οποία αφορούν και τους 11 συλληφθέντες, σε δύο απ’ αυτούς ασκήθηκε δίωξη για αδίκημα απλής σωματικής βλάβης. Σε μία από τις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και επιπλέον σε έναν άνδρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
    Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος τους
    Από την πλευρά του ο δικηγόρος των 11, Βασίλης Νουλέζας, σε δηλώσεις του είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.
    «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.
    Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Πιερία: Οι «Θεσμοφύλακες του Συντάγματος» στον ανακριτή – Τι λέει ο δικηγόρος τους
    Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες δημιουργούν προβλήματα σε όλη την χώρα – Έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική
    Η γυναικοκτονία στις ΗΠΑ θυμίζει Γλυκά Νερά: ΄Έλληνας ομογενής σκότωσε τη σύντροφό του με σπαθί – «Είναι ψυχοπαθής» λένε γνωστοί του ζευγαριού
    ΠΝΟ: Συνεχίζει την απεργία – Δεμένα για άλλες 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια της χώρας
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ