16.1 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Παπανδρέου: «Να σταθούμε όλοι μαζί, απέναντι στη φρίκη της γυναικοκτονίας»


    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της γυναικοκτονίας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας στη χώρα.
    «Όλοι μαζί ως κοινωνία, να σταθούμε απέναντι στη φρίκη αυτού του φαινομένου», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς σήμερα θρηνούμε μια ακόμη τραγική απώλεια, τη 16η γυναικοκτονία μέσα σε έναν χρόνο.
    Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως την εποχή της πανδημίας, η έμφυλη βία φαίνεται να παίρνει διαστάσεις συγκλονιστικές. «Όμως, δεν αρκεί να εκφράζουμε μόνο την αυτονόητη θλίψη και αγανάκτησης μας.
    Χρειάζεται να θεωρούνται οι γυναικοκτονίες διακριτό ποινικό αδίκημα. Χρειάζεται να μάθουμε και από την εμπειρία άλλων χωρών.
    Να υπάρχουν γραμμές στήριξης θυμάτων έμφυλης βίας, να παρέχεται ψυχολογική και νομική στήριξη και προστασία, να γίνεται συστηματικά ειδική εκπαίδευση αστυνομικών, να οργανώνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για να αλλάξει η γενικότερη κουλτούρα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, στην εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα, τους χώρους εργασίας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Αυτή είναι η 29χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της – «Την έδερνε μπροστά στα παιδιά» (εικόνα & βίντεο)
    Πιερία: Για κακούργημα κατηγορούνται οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν Γυμνασιάρχη (εικόνες & βίντεο)
    Δολοφονία στη Γλυφάδα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 51χρονος που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του
    Κορονοϊός: Εκατόμβη θανάτων με 103 νεκρούς, 702 διασωληνωμένοι και 5.087 κρούσματα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ