22.7 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός – Ιταλία: Η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας


    Σύμφωνα με τις σημερινές (Παρασκευή 10/12) δηλώσεις της ιταλικής κυβέρνησης, μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από έξι εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
    Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6.103.160 κατοίκους της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 40 με 49 ετών και σε εκείνη 50 με 59 ετών.
    «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το νέο κύμα κορονοϊού πλήττει σημαντικά όλη την Ευρώπη. Και στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Παραμένουμε, βέβαια, μια από τις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού μας», πρόσθεσε.
    Συνολικά, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 το 88% των κατοίκων και τη δεύτερη το 85%. Την αναμνηστική δόση, έως τώρα έκαναν δέκα εκατομμύρια Ιταλοί. Τις επόμενες ημέρες, οι υγειονομικές αρχές στοχεύουν οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 500.000 ανά εικοσιτετράωρο.
    Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρεται στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση της Ρώμης θα επεκτείνει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας. Κάτι που σημαίνει ότι, για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στην δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει – υποχρεωτικά – πιστοποιητικό εμβολιασμού.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Αυτή είναι η 29χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της – «Την έδερνε μπροστά στα παιδιά» (εικόνα & βίντεο)
    Πιερία: Για κακούργημα κατηγορούνται οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν Γυμνασιάρχη (εικόνες & βίντεο)
    Δολοφονία στη Γλυφάδα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 51χρονος που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του
    Κορονοϊός: Εκατόμβη θανάτων με 103 νεκρούς, 702 διασωληνωμένοι και 5.087 κρούσματα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ