23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Λιμενικό Σώμα: Εκπαίδευση σε έρευνα σκηνή εγκλήματος, ανάκριση και εξέταση μαρτύρων


    Η εκπαίδευση στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ανακοινώθηκε επίσημα στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με την Ελληνική Αστυνομία.
    Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η εκπαίδευση χωρίστηκε σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στα θέματα «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος – Ανάκριση Υπόπτων – Εξέταση Μαρτύρων».
    Στόχος του σώματος είναι να μπορέσουν τα στελέχη του να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση γίνεται, επάνω σε θέματα έρευνας αλλά και στην πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών.
    Τριήμερη εκπαίδευση στελεχών
    Η εκπαίδευση των μελών του Λιμενικού Σώματος διήρκησε για τρεις ημέρες, χωρισμένη σε τρία θέματα. Αναλυτικά για όλα όσα έγιναν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με την Ελληνική Αστυνομία:
    «Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την ΕΛ.ΑΣ., ως Αρχές Επιβολής του Νόμου με κοινό στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριήμερη εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις κτιριακές εγκαταστάσεις Υ.ΝΑ.Ν.Π. από εξειδικευμένους εκπαιδευτές της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας/Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της ΕΛ.ΑΣ.
    Η προαναφερόμενη εκπαίδευση περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος – Ανάκριση Υπόπτων – Εξέταση Μαρτύρων» με τη συμμετοχή στελεχών των Λιμενικών Αρχών Πειραιά – Ελευσίνας – Ραφήνας – Λαυρίου – Σαρωνικού και Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.).
    Ο επιδιωκόμενος στόχος της ως άνω εκπαίδευσης είναι η αρτιότερη κατάρτιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ασχολούνται με προανακριτικά καθήκοντα με σκοπό την αναβάθμιση του γνωστικού και επιχειρησιακού τους επιπέδου, προκειμένου να διευκολυνθεί αποτελεσματικότερα το αστυνομικό τους έργο που αφορά στην πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ο 32χρονος ναρκομανής που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του
    Νέα πρόκληση από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου στη Πιερία (βίντεο)
    Δολοφονία ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της μάνας και απαλλαγή για την κόρη
    Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ Κορωπίου: Στον ανακριτή ο δράστης (εικόνες)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ