24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Γαλλία: Συνελήφθη Ολυμπιονίκης της κολύμβησης για βιασμό ανηλίκου – Προπονούνταν πλάι στον Μάικλ Φελπς


    Αποτροπιασμό προκαλεί στην αθλητική κοινότητα η είδηση πως ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Γιανίκ Ανιέλ, συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου.
    Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης συνελήφθη στο Παρίσι και στη συνέχεια, τέθηκε υπό κράτηση στη Μουλούζ. Ο Ανιέλ τέθηκε υπό κράτηση στη Μουλούζ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα στο γαλλικό δίκτυο BFMTV.
    Έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο
    Ο Γάλλος κολυμβητής φαίνεται πως ερευνάται για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου 15 ετών (που σημαίνει ότι το φερόμενο ως θύμα μπορεί να ήταν μικρότερο από 15 ετών κατά τη στιγμή των γεγονότων)», σημειώνετι το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP, που επικαλείται πληροφορίες του εισαγγελέα στο Μουλούζ. Η δικαστική έρευνα φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και έχουν ήδη καταθέσει σειρά από μάρτυρες αρκετά άτομα.
    Η ανακοίνωση του εισαγγελέα για τον κολυμβητή
    Ο Ανιέλ «συνελήφθη αργά σήμερα το πρωί στο Παρίσι και τέθηκε υπό κράτηση στο Μουλούζ» με εντολή δικαστικής συνδρομής, δήλωσε στο AFP η εισαγγελέας της πόλης, Εντουίζ Ρου – Μοριζό. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα κοντά στο στο 2016, όταν και ο Ανιέλ ήταν ακόμη μέλος της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης.
    Ωστόσο, σήμερα ο κολυμβητής συνελήφθη και θα κρατηθεί για 48 ώρες, καθώς «η αστυνομία θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο επειδή τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα σοβαρά». Η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία του φερόμενου ως θύματος.
    Δύο χρυσά και ένα αργυρό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
    Ο Γιανίκ Ανιέλ αποσύρθηκε από τις ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες το 2016, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όταν ήταν μόλις 24 ετών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 200μέτρα ελεύθερο και στη σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο, ενώ κατέκτησε και το αργυρό στα 4×200μ. ελεύθερο.
    Το 2013, έπειτα από ρήξη με τον μέντορα και κόουτς του Φαμπρίς Πελερίν, δεν κατάφερε να επιστρέψει σε αγωνιστικά σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έτσι απευθύνθηκε στο φαινόμενο της κολύμβησης τα τελευταία χρόνια, τον Αμερικανό Μάικλ Φελπς, στη Βαλτιμόρη.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας: Κατασχέθηκαν πάνω από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα – Απάτη ύψους 400.000 ευρώ
    Αυτά είναι τα κελιά του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης (εικόνα & βίντεο)
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με έντονες καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική
    Ο #Captain_Tsipras έγινε trend στο Twitter – «Φωτιά» τα σχόλια για τον νέο καπετάνιο
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ