20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός – Αυστρία: Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άνω των 14 ετών – Πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ


    Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη.
    Το μέτρο το οποίο θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 3.600 ευρώ, δήλωσε ο Μουκστάιν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία.
    Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του συντηρητικού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ τη Δευτέρα, ο Μικστάιν και η Εντστάντλερ επανέλαβαν πως δεν θα υπάρχουν ποινές φυλάκισης για όσους εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν ακόμη κι όταν αυτό γίνει υποχρεωτικό τον Φεβρουάριο.
    Κι ενώ ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τμήματα του πληθυσμού τους – όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, η Αυστρία είναι το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακοινώνει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο σχεδόν τον πληθυσμό. Φυσικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων όπως οι έγκυες, τόνισε η υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων, Καρολίν Αντστάντλερ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας: Κατασχέθηκαν πάνω από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα – Απάτη ύψους 400.000 ευρώ
    Αυτά είναι τα κελιά του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης (εικόνα & βίντεο)
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με έντονες καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική
    Ο #Captain_Tsipras έγινε trend στο Twitter – «Φωτιά» τα σχόλια για τον νέο καπετάνιο
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ