• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - Αυστρία: Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άνω των 14 ετών - Πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ

lawandorder.gr 09-12-2021 15:56 Τελευταία ενημέρωση: 09-12-2021 16:19
Αυστρία / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κορονοϊός - Αυστρία: Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άνω των 14 ετών - Πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ
Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σε άτομα άνω των 14 ετών αναμένεται να ανακοινώσει η Αυστρία

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη.

Το μέτρο το οποίο θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 3.600 ευρώ, δήλωσε ο Μουκστάιν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του συντηρητικού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ τη Δευτέρα, ο Μικστάιν και η Εντστάντλερ επανέλαβαν πως δεν θα υπάρχουν ποινές φυλάκισης για όσους εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν ακόμη κι όταν αυτό γίνει υποχρεωτικό τον Φεβρουάριο.

Κι ενώ ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τμήματα του πληθυσμού τους - όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, η Αυστρία είναι το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακοινώνει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο σχεδόν τον πληθυσμό. Φυσικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων όπως οι έγκυες, τόνισε η υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων, Καρολίν Αντστάντλερ.

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo