22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Στην αντεπίθεση η ΠΟΕΔΗΝ: Καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ


    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συντάσσει με την Νομική της Σύμβουλο αναφορά την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
    Η ΠΟΕΔΗΝ έχει υποστηρίξει ότι, «με βάση το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς κορονοϊού. Στο σύστημα εμφανίζονται δεκάδες κενές κλίνες ΜΕΘ καθημερινά. Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ κάτω του 100%. Με βάση την ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού προκύπτει ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ σταθερά υπερβαίνουν τους 100 ασθενείς ημερησίως. Πολλοί παραμένουν για πολλές ημέρες εκτός ΜΕΘ».
    Η Ομοσπονδία ζητά λοιπόν να διερευνηθεί από την εισαγγελία εάν τηρείται η σειρά προτεραιότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ εγγραφής στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ για ΜΕΘ.
    «Διαπιστώσαμε την Τετάρτη 1/12/2021 στο Νοσοκομείου του Αγρινίου Μητροπολίτης βρήκε ΜΕΘ σε λίγες ώρες εν αντιθέσει με 58χρονο ασθενή με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε κλινική άνω των πέντε ημερών όπως κατήγγειλε η σύζυγος του και μετά το θόρυβο που προκλήθηκε την επόμενη ημέρα βρέθηκε κλίνη ΜΕΘ σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.
    Και κάνει λόγο για σταθερά άνω των 100 διασωληνωμένων ασθενών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ είτε σε απλούς θαλάμους κλινικών είτε σε χειρουργικές αίθουσες ή Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. «Ο εξοπλισμός για τους περισσότερους είναι υποτυπώδης. Η ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα πλημμελής λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους», σύμφωνα με την Ομοσπονδία.
    Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ ζητά λοιπόν να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και να ληφθούν μέτρα διασφάλισης της υγείας των διασωληνωμένων ασθενών.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Υπουργείο Θεραπείας»: Είχε παραρτήματα σε Σάμο, Ικαρία – Η 49χρονη κυκλοφορούσε με τζιπ και πινακίδες με επιγραφή «υπουργός»
    Βίντεο-ντοκουμέντο από την απόπειρα κλοπής ΑΤΜ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης – Ξήλωσαν την γυάλινη είσοδο!
    Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ – Αναμένονται εξελίξεις
    Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα προσωρινά σήμερα – Πώς υπολογίζεται
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ