11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Μανωλόπουλος: «Lockdown για τους ανεμβολίαστους και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού»


    Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του καθώς εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού.
    Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «δεν υπάρχουν πολλά σημάδια ότι θα μειωθούν σημαντικά (σ.σ. τα κρούσματα). Έχουν σταθεροποιηθεί, ίσως έχουν και μια μικρή μείωση, αλλά αυτή η εικόνα συνεχίζεται. Άρα νομίζω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να λέμε ότι τα μέτρα δουλεύουν. Εν μέρει σταμάτησαν τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τα κρούσματα», υπογραμμίζει.
    Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την επιβολή lockdown για τους ανεμβολίαστους επισημαίνοντας ότι «κάθε ανεμβολίαστος που μπαίνει σε κάθε χώρο θα προκαλέσει ζημιά», ενώ μια λύση θα ήταν και η είσοδος τους σε όλους τους χώρους με αρνητικό rapid test.
    Το άλλο μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, που πρέπει να ληφθεί είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε χαμηλότερες ηλικίες, ίσως από τα 50 έτη, αλλά και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ξεκινώντας από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ Κορωπίου: Ένοπλος έδεσε υπαλλήλους και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω
    Αποκλειστικό «L&O» – Θρίλερ στη Γλυφάδα: 51χρονος έσφαξε τον σύντροφο της μητέρας του και παραδόθηκε (εικόνες)
    Δύσκολες στιγμές για την Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Η αξιολόγηση των εγκαυμάτων της ήταν πολύ σκληρή»
    Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολές
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ