• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βρετανία: Πάρτι ήταν και πάει, λέει η αστυνομία του Λονδίνου – Στο αρχείο η φιέστα Τζόνσον λόγω έλλειψης στοιχείων

lawandorder.gr 08-12-2021 23:13 Τελευταία ενημέρωση: 08-12-2021 23:26
Βρετανία: Πάρτι ήταν και πάει, λέει η αστυνομία του Λονδίνου – Στο αρχείο η φιέστα Τζόνσον λόγω έλλειψης στοιχείων
Τι κι αν παραβίασε τους κανόνες για τον κορονοϊό, το πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ θα μείνει ατιμώρητο

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει έρευνα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώθηκε πέρσι στην Ντάουνινγκ Στριτ, συμμετέχοντος και του Μπόρις Τζόνσον, κατά παράβαση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Παρά την άφθονη «αλληλογραφία» που έλαβε για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία ανέφερε ότι «λόγω έλλειψης αποδείξεων» δεν θα ξεκινήσει σε αυτό το στάδιο έρευνα τηρώντας την πολιτική της «να μην ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων».

Το βίντεο που «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον

Η «αλληλογραφία» και το βίντεο που δείχνει τους συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για το θέμα «δεν συνιστούν αποδείξεις παραβίασης των κανόνων», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι έγιναν πολλές συγκεντρώσεις στην πρωθυπουργική κατοικία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ωστόσο, εάν συλλεχθούν αποδείξεις στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διέταξε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα σταλούν στην αστυνομία «για να ληφθούν υπόψη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συγγνώμη Τζόνσον και η παραίτηση Στράτον

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου ενώ η σύμβουλός του, η Αλέγκρα Στράτον, υπέβαλε την παραίτησή της. Στο βίντεο, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, η Στράτον και άλλοι συνεργάτες του Τζόνσον αστειεύονταν για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε, μολονότι απαγορεύονταν οι συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo