21.5 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Apple για το iPhone 13 – Μείωσε την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια


    Το iPhone 13 απέσπασε πολύ καλές κριτικές όταν κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι οι πραγματικοί αριθμοί πωλήσεων για αυτά τα smartphones δεν είναι ακριβώς αυτοί που ήλπιζε η Apple.
    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple ενημερώνει τους προμηθευτές εξαρτημάτων της ότι η ζήτηση για το iPhone 13 έχει «αποδυναμωθεί» και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τόσο η προσφορά, όσο και η ζήτηση θα αυξηθεί το επόμενο έτος, όπως είχε προέβλεπε νωρίτερα η εταιρεία.
    Η Apple είχε ήδη μειώσει τους αριθμούς παραγωγής για το iPhone 13 από 90 εκατομμύρια μονάδες σε 80 εκατομμύρια μονάδες, κυρίως λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ που επηρεάζει σχεδόν κάθε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.
    Η παραγωγή του iPhone 13, της «ναυαρχίδας» των συσκευών της εταιρείας, ήταν 20% χαμηλότερη από τον στόχο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei την Τετάρτη, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.
    Το τρίμηνο των χριστουγεννιάτικων εορτών είναι από τα πιο ισχυρά για την εταιρεία καθώς πολλοί καταναλωτές αγοράζουν τα προϊόντα της ως δώρα. Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός είναι τώρα αντιμέτωπος με τον κίνδυνο οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες να επηρεάσουν την παραγωγή κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.
    Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, είχε δηλώσει στο Reuters τον Οκτώβριο ότι ο αντίκτυπος των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα είναι χειρότερος κατά τη διάρκεια των εορτών.
    Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε η Nikkei, η κατασκευή iPhones και iPads διακόπηκε εντελώς σε ορισμένα για κάποις ημέρες τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ερμού: Τρομοκρατημένα 2 ανήλικα κορίτσια με άνδρες που τις «κυνηγούσαν» στη μέση του δρόμου – Επενέβησαν αστυνομικοί
    Δίκη «ψευτογιατρού» – Συγκλονίζει η σύζυγος καρκινοπαθούς που πέθανε σε ηλικία 46 ετών: «Ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει!»
    Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Νεκρός 64χρονος που έπεσε από φωταγωγό πολυκατοικίας!
    Τρίκαλα: Παλικάρι 104 ετών «βάζει τα γυαλιά» σε πολύ νεότερους – Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού (εικόνα)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ