• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καραγιάννης: Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση του ΒΟΑΚ στην Κρήτη

lawandorder.gr 08-12-2021 19:54
Παρουσίαση για τον οδικό άξονα της Κρήτης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Καραγιάννης: Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση του ΒΟΑΚ στην Κρήτη
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης γνωμοδότησε θετικά και ανοίγει ο δρόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Νίκος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Συριγωνάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Ξυλούρης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, καθώς και ο κ. Γιάννης Καρνέσης, Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα τη Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και για την Κρήτη, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης γνωμοδότησε θετικά και ανοίγει ο δρόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ, των 157 χλμ, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εγώ όσο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, κύριο Αρναουτάκη, για τις στοχευμένες παρατηρήσεις του, αλλά κυρίως για τη θετική γνωμοδότησή του.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την Κρήτη, ένα σχέδιο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Βλέπετε την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο του Καστελίου, την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καζαντζάκης’, ενός έργου σημαντικού, την ενοποίηση όλου του ΒΟΑΚ, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα των φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, το Πλατύ και τέλος τον Ταυρωνίτη, για τον οποίο θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, μεθοδική και συστηματική δουλειά.

Και σ’ αυτό το σχέδιο επιδιώκουμε να έχουμε κοντά μας την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo