17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραμένει στη φυλακή 41 χρόνια μετά – Ήθελε να κλέψει λίγη από τη δόξα του σκαθαριού (βίντεο)


    Συμπληρώνονται 41 χρόνια από τη δολοφονία του Τζον Λένον στη Νέα Υόρκη από τον Μαρκ Τσάπμαν, ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει αμετανόητος για την πράξη του.
    Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, δολοφονείται με τέσσερις σφαίρες ο τραγουδιστής των Beatles, ακτιβιστής και youth icon δεκαετιών, Τζον Λένον.
    Ο δολοφόνος του, Μαρκ Τσάπμαν, τον είχε συναντήσει νωρίτερα την ίδια μέρα και μάλιστα είχε αποσπάσει και το, πιθανότατα, τελευταίο αυτόγραφο του Λένον. Μετά την υπογραφή του αυτόγραφου, ο Λένον πήγε στο στούντιο όπου ηχογράφησε τα δύο τελευταία του τραγούδια, τα οποία προορίζονταν για τον δίσκο του.
    Βίντεο: «Η λάμψη της δόξας ήταν εκεί, δεν μπόρεσα να αντισταθώ» έλεγε ο δολοφόνος του Λένον
    Ο Τσάπμαν δεν έφυγε από το σημείο της δολοφονίας αλλά παρέμεινε εκεί περιμένοντας τις αρχές. Όπως είπε αρχικά στην απολογία του «πνεύματα» του είπαν να σκοτώσει τον Λένον αλλά δεκαετίες αργότερα ομολόγησε πως το κίνητρο ήταν η «φήμη», η «δόξα».
    «Είχα κατάθλιψη, έπινα, είχα τάσεις αυτοκτονίας και ίσως αυτό να ήταν ένα βασικό κίνητρο για να σκοτώσω κάποιον. Μπορούσα να φύγω, να μη με συλλάβουν. Δεν μπορούσα όμως. Η λάμψη της δόξας ήταν εκεί, δεν μπόρεσα να αντισταθώ», ανέφερε σε απολογία του το 2004.
    Ανεξάρτητα από τους λόγους που ο Τσάπμαν αποφάσισε να δολοφονήσει τον Λένον, εκείνη την ημέρα ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στον κόσμο έφυγε από τη ζωή, στην είσοδο του κτιρίου Dakota, στην 72η οδό του Μανχάταν…
    Ο Τσάπμαν έχει αρνηθεί την αποφυλάκισή του 11 φορές
    Από την αρχική του καταδίκη το 1981, ο Τσάπμαν έχει αρνηθεί την αποφυλάκιση υπό όρους 11 φορές, με αποτέλεσμα παραμένει ακόμη στην φυλακή.
    Ο Τσάπμαν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών έως ισόβια με την κατηγορία της δολοφονίας δεύτερου βαθμού, αφού ομολόγησε την ενοχή του.
    Ο Τσάπμαν θέλησε να κλέψει λίγη από τη δόξα του Τζον Λένον, επειδή δεν μπορούσε ο ίδιος να γίνει κάποιο σημαίνον πρόσωπο και δολοφόνησε τον δημοφιλή καλλιτέχνη, σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.
    Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Τσάπμαν έχει πει: «προσευχόμουν να μπουν δαίμονες στο σώμα μου, να μου δώσουν τη δύναμη να βγάλω αυτό το όπλο».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό βίντεο «L&O»: Έτσι μπούκαρε σπείρα ανηλίκων σε καταστήματα στα Νότια Προάστια – Καρέ καρέ η ληστεία
    Αποκλειστικό «L&O»: Αυτός είναι ο «Vor V Zakone» – Τον συνέλαβαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ στην Καλλιθέα (εικόνες)
    Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Του έκλεισε τον λογαριασμό το Instagram, άνοιξε νέο και μοιράζει 45.000 ευρώ!
    Σοκαριστική καταγγελία στη Ρόδο: Δασκάλα τζούντο χαστούκιζε 9χρονο μαθητή μπροστά στα άλλα παιδιά!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ