16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    H Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» στην εξαγορά της MetLife από την NN Group


    Την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της MetLife Greece (Ελλάδας) και της MetLife Poland (Πολωνίας) από την NN Group N.V («NN», Κάτω Χωρών) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ.
    Η MetLife Greece δραστηριοποιείται στην παροχή προϊόντων ασφάλισης ζωής και υγείας και συνταξιοδοτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Η MetLife Poland δραστηριοποιείται στην παροχή προϊόντων ασφάλισης ζωής, συνταξιοδοτικών προϊόντων και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην Πολωνία. Η NN προσφέρει συνταξιοδοτικές υπηρεσίες, συντάξεις, ασφαλίσεις, επενδύσεις και τραπεζικές υπηρεσίες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
    Η προτεινόμενη συναλλαγή επιφέρει οριζόντιες αλληλεπικαλύψεις μεταξύ των δραστηριοτήτων των εταιρειών, ιδίως στον τομέα των ασφαλίσεων ζωής στην Ελλάδα και των συνταξιοδοτικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Πολωνία. Οδηγεί επίσης σε ορισμένες κάθετες σχέσεις μεταξύ αντασφάλισης και ασφάλισης ζωής και ασφάλισης ζωής και διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
    Ωστόσο, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι: i) τα συνολικά μερίδια αγοράς των εταιρειών είναι σχετικά περιορισμένα έως μέτρια και ii) μετά τη συναλλαγή, διάφοροι άλλοι καθιερωμένοι πάροχοι ασφαλίσεων ζωής και συνταξιοδοτικών προϊόντων θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στις σχετικές αγορές. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της κανονικής διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.
    Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό, στο δημόσιο μητρώο υποθέσεων, με αριθμό υπόθεσης M.10447.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τρόμος για ανήλικες στην Ερμού: Νεαροί τις παρενόχλησαν σεξουαλικά στη μέση του δρόμου – Δύο συλλήψεις
    Συμπλοκή χούλιγκαν στην Άρτα – Τραυματίες οπαδοί, τους «έπιασε» η κάμερα
    Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν 5 παιδιά στο σχολείο – Η διάταξη που φέρνει ποινικές κυρώσεις
    Αποκλειστικό «L&O»: Τρόμος για 41χρονη μέσα στο σπίτι της – Την απείλησαν με μαχαίρι και τη λήστεψαν
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ