16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Φυλάκιση ως και 2 χρόνια σε αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο επικαλούμενοι την πανδημία


    Αλλάζει ο «χάρτης» αντιμετώπισης σε ποινικό επίπεδο για τους γονείς, οι οποίοι επικαλούμενοι την πανδημία, δεν μεριμνούν για την φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο.
    Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, προβλέπεται ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.
    Η τροπολογία που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα απόνερα της πανδημίας
    Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών ξεκινά από την προσχολική ηλικία και το Νηπιαγωγείο και εκτείνεται ως και την τρίτη τάξη του Γυμνασίου. Έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας, η μη μέριμνα για την φοίτηση των ανηλίκων μαθητών τιμωρείται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.
    Ωστόσο η εν λόγω ρύθμιση έρχεται να αντιμετωπίσει φαινόμενα τα οποία ανέκυψαν εν μέσω πανδημίας και αφορά αποκλειστικά την κατηγορία εκείνων των πολιτών που είτε είναι αρνητές του κορονοϊού ή του εμβολίου, είτε από υπερβολικό φόβο απέναντι στην ασθένεια, επιλέγουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη: «Αιτία θανάτου οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις αλλά δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποφάσισε ο Λοβέρδος «θα στηρίξω Ανδρουλάκη»
    Νέο Ηράκλειο: Βρέθηκαν σημειώματα δίπλα στα νεκρά αδέρφια – Τι έγραφαν
    Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος κατέληξε στο χειρουργείο μετά από ξυλοδαρμό – Συνελήφθη ανήλικος
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ