• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φινλανδία: Απίστευτο «φάουλ» της πρωθυπουργού - Βγήκε σε μπαρ παρότι είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα

lawandorder.gr 07-12-2021 20:41
Η Σάνα Μαρίν / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φινλανδία: Απίστευτο «φάουλ» της πρωθυπουργού - Βγήκε σε μπαρ παρότι είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα
Η πρωθυπουργός της Φιλανδίας πέρασε μία βραδιά σε μπαρ παρόλο που είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Η πρωθυπουργός της Φιλανδίας, Σάνα Μάριν, βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, διότι πέρασε μια βραδιά σε μπαρ αυτό το Σαββατοκύριακο παρότι είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Η Σάνα Μάριν, μία από τις νεότερες επικεφαλής κυβερνήσεων παγκοσμίων, ηλικίας 36 ετών, απολογήθηκε χθες Δευτέρα (06/12) αφότου ένα περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της που βρισκόταν σε ένα μπαρ στο Ελσίνκι, λίγες ώρες μετά τη θετική διάγνωση με κορονοϊό του υπουργού Εξωτερικών της Πέκα Χάβιστο.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, το περιβάλλον της είχε επιβεβαιώσει, σε πρώτη φάση, ότι οι σχετικές οδηγίες για τον κορονοϊό, που βρίσκονται σε ισχύ, δεν την υποχρέωναν να τεθεί σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τη νόσο.

«Θα έπρεπε να επιδείξω μεγαλύτερη διακριτικότητα και να επαναβεβαιώσω τις οδηγίες, που μου είχαν δοθεί. Λυπάμαι πραγματικά που δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω», δικαιολογήθηκε η ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Facebook.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χαρακτήριζαν την έξοδό της «σοβαρό σφάλμα».

Η αντιπολίτευση αποδοκίμασε επίσης σφόδρα την επικεφαλής της κυβέρνησης που δεν είδε ένα μήνυμα στο κινητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο την ενημέρωνε ότι έπρεπε τελικά να τεθεί σε απομόνωση. Το επαγγελματικό της τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo