• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καλά νέα από τον Φάουτσι: «Σχεδόν βέβαιο» ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα

lawandorder.gr 07-12-2021 20:07
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι
Καλά νέα από τον Φάουτσι: «Σχεδόν βέβαιο» ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα
Η υποσημείωση του επιστήμονα αναφορικά με το ιδιαίτερο προφίλ των ασθενών στην Νότια Αφρική

Είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης Δρ Άντονι Φάουτσι.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η μετάλλαξη Όμικρον θα αποδειχθεί τελικά λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα.

Οι ενδείξεις στις οποίες στηρίζεται ο Άντονι Φάουτσι

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η μετάλλαξη Όμικρον) δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα», είπε ο γνωστός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή», πρόσθεσε, σε αυτήν την τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τη Νότια Αφρική, κατόπιν όταν θα έχουμε περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε το επίπεδο της σοβαρότητας», υπογράμμισε.

Η ιδιαιτερότητα της Νοτίου Αφρικής

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ νεαρής ηλικίας.

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς υψηλά μεταδοτική», πιθανότατα περισσότερο από τη Δέλτα, κατέληξε ο Φάουτσι.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo