• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σκηνικό Ψυχρού Πολέμου στις σχέσεις Ρωσίας με ΗΠΑ - Τηλεδιάσκεψη Πούτιν με Μπάιντεν σήμερα

lawandorder.gr 07-12-2021 19:38
Σκηνικό Ψυχρού Πολέμου στις σχέσεις Ρωσίας με ΗΠΑ - Τηλεδιάσκεψη Πούτιν με Μπάιντεν σήμερα
Η βιντεοδιάσκεψη ανάμεσα στους δύο ηγέτες, Ρωσίας και ΗΠΑ

Δεν υπήρξαν και τόσο αισιόδοξοι στο Κρεμλίνο πριν την έναρξη της βιντεοδιάσκεψης, ανάμεσα στους δύο ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν αντίστοιχα.

Τουλάχιστον αυτό μετέδωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο, ως κλίμα προτού μιλήσουν οι δύο ηγέτες των χωρών.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει κάποια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες της Τρίτης μέσω βιντεοδιάσκεψης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία, αλλά κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος παρά την αυξανόμενη ένταση.

«Δε χρειάζεται να περιμένουμε καμία πρόοδο σ' αυτή τη συζήτηση. Είναι συζήτηση εργασίας, η οποία πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολο περίοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη αυξάνεται, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι «είναι εκτός κλίμακας» και «φυσικά αυτό απαιτεί προσωπική συζήτηση σε επίπεδο κορυφής». Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η επαφή των δύο προέδρων είναι από μόνη της κάτι καλό, ακόμη και αν δεν υπάρξουν αποφάσεις που υποδηλώνουν πρόοδο.

«Υπάρχουν οι δικές μας κόκκινες γραμμές, η Ρωσία δεν ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κανέναν»

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η απόφαση να διεξαχθούν συνομιλίες επιβεβαιώνει ότι οι δύο ηγέτες δεν προτίθενται να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Πούτιν σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία αναζητεί «καλές, προβλέψιμες σχέσεις με τις ΗΠΑ». «Η Ρωσία ποτέ δεν ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κανέναν. Όμως έχουμε τις δικές μας ανησυχίες, υπάρχουν οι δικές μας κόκκινες γραμμές», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές, είπε ότι «και αυτό το θέμα θα συζητηθεί».

Ο Πούτιν στη συζήτηση με τον Μπάιντεν ήταν έτοιμος να ακούσει τις δικές του ανησυχίες και να δώσει τις δικές του διευκρινίσεις, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει επίσης να υπάρχουν κάποιες έμμεσες ενδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που να επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο της επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις οποίες αναφέρθηκαν ξένα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στις συνομιλίες από το Σότσι όπου βρίσκεται.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo