• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ιταλία: 11 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα - Αυξάνεται ο εμβολιασμός σε ηλικιωμένους

lawandorder.gr 07-12-2021 21:01
Ιταλία / Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ιταλία: 11 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα - Αυξάνεται ο εμβολιασμός σε ηλικιωμένους
Σε παραπάνω από πέντε πόλεις τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ιταλία

Φαίνεται πως έχει αρχίσει να εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στην Ιταλία, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 11 και είναι σε πάνω από πέντε πόλεις της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως όλα τα κρούσματα αφορούν πολίτες οι οποίοι ήταν στη Νότια Αφρική και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρμόδιες αρχές, μέχρι τώρα τα κρούσματα κορονοϊού στα οποία έχει ανιχνευθεί η παραλλαγή Όμικρον, είναι 11. Καταγράφηκαν στο Βένετο, στη Σαρδηνία, στην Καλαβρία, στην ευρύτερη περιοχής της Νάπολης και στην πόλη Μπολτσάνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμειναν ή πέρασαν από τη Νότια Αφρική. Μέχρι αυτή την στιγμή, η κατάσταση της υγείας τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Την ίδια στιγμή, σε εθνικό επίπεδο, καταγράφονται 173 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και η αύξηση των περιστατικών αφορά κυρίως τους μη εμβολιασμένους. Συνολικά, οι πολίτες άνω των 12 ετών που δεν έχουν λάβει ούτε μια δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, είναι 6.570.000. Οι περισσότεροι είναι 30 με 60 ετών.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, σημειώνεται σημαντική αύξηση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών: έχει χορηγηθεί στο 57% των Ιταλών της ηλικιακής αυτής κατηγορίας.

Η μικρότερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα για την αναμνηστική δόση, τέλος, είναι εκείνη των πολιτών 30 με 49 ετών. Πρόκειται και για τις ηλικιακές ομάδες με τα περισσότερα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Από χθες, Δευτέρα, στην Ιταλία τέθηκε σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου, με αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους και το μέτρο αυτό αναμένεται να αυξήσει τα ραντεβού των πολιτών για εμβολιασμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo