• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Μειώνεται το ιικό φορτίο των λυμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας

lawandorder.gr 07-12-2021 17:51
Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός: Μειώνεται το ιικό φορτίο των λυμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Παρατηρείται πτωτική τάση στο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα, την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις σε πέντε από τις 13 περιοχές του ΕΔΕΛ.Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (-42%), στη Λάρισα (-44%), στα Ιωάννινα (-68%), στην Πάτρα (-69%) και στον Άγιο Νικόλαο (-73%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-19%), στην Ξάνθη (-27%) και στην Αλεξανδρούπολη (-30%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+9%), στο Ηράκλειο (-4%), στο Βόλο (-7%), στα Χανιά (-8%) και στην Αττική (-10%).

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo