24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός: Μειώνεται το ιικό φορτίο των λυμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας


    Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα, την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.
    Σημειώνεται ότι παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις σε πέντε από τις 13 περιοχές του ΕΔΕΛ.
    Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (-42%), στη Λάρισα (-44%), στα Ιωάννινα (-68%), στην Πάτρα (-69%) και στον Άγιο Νικόλαο (-73%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-19%), στην Ξάνθη (-27%) και στην Αλεξανδρούπολη (-30%).
    Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+9%), στο Ηράκλειο (-4%), στο Βόλο (-7%), στα Χανιά (-8%) και στην Αττική (-10%).
    Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.
    Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη: «Αιτία θανάτου οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις αλλά δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποφάσισε ο Λοβέρδος «θα στηρίξω Ανδρουλάκη»
    Νέο Ηράκλειο: Βρέθηκαν σημειώματα δίπλα στα νεκρά αδέρφια – Τι έγραφαν
    Σοκ στο Ηράκλειο: 18χρονος κατέληξε στο χειρουργείο μετά από ξυλοδαρμό – Συνελήφθη ανήλικος
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ