• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Ποια ήταν η εικόνα της πανδημίας ακριβώς πριν έναν χρόνο - Οι διαφορές του β' με το δ' κύμα

lawandorder.gr 07-12-2021 17:36
Εργαζόμενος ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τεστ κορωνοϊού / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός: Ποια ήταν η εικόνα της πανδημίας ακριβώς πριν έναν χρόνο - Οι διαφορές του β' με το δ' κύμα
Τι έδειχναν οι δείκτες της πανδημίας στις 7 Δεκεμβρίου του 2020

Καθώς η χώρα διανύει το τέταρτο κύμα του κορονοϊού έχει ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τους δείκτες της πανδημίας σε σύγκριση με την εικόνα που παρουσίαζε η χώρα ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.009, 99 ήταν οι νεκροί και 697 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο. Ποια ήταν όμως η εικόνα στις 7 Δεκεμβρίου του 2020;

Θυμίζουμε πως η χώρα είχε εισέλθει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού το 2020, ήδη από τα τέλη Οκτώβρη, όταν τα κρούσματα άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι δείκτες που έχουν σημασία είναι κατά βάση, ο αριθμός των διασωληνωμένων, αλλά και οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά κι αυτό γιατί αναφορικά με τα κρούσματα, ο αριθμός των τεστ είναι υπερπολλαπλάσιος από εκείνον που πραγματοποιούνταν τον χειμώνα του 2020.  

Οι δείκτες του κορονοϊού στις 7 Δεκεμβρίου 2020

Έτσι, σύμφωνα με τον Covid19.gov.gr, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 καταγράφονταν 1.251 νέα κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων ανερχόταν σε 89 και 600 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. 

Να θυμίσουμε πως τέτοια εποχή πριν έναν χρόνο, η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση. 

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo